Ribó assegura que va alertar d’una reacció “contundent” de l’Estat però no de morts

El Síndic de Greuges explica que va participar durant deu minuts en un reunió al Palau de la Generalitat

Redacció.-  El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha explicat que va alertar en una reunió al Palau de la Generalitat que determinats moviments de les institucions catalanes podien provocar una “reacció contundent” de l’Estat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ribó ha afegit que no va parlar d’armes de foc en aquesta trobada que es va produir el dia abans de la declaració d’independència al Parlament. D’aquesta manera, Ribó contradiu la versió de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que el passat divendres va revelar que l’Estat va amenaçar amb “sang i morts al carrer” si es tirava endavant amb la independència. “Les informacions que he llegit donen una sèrie de precisions sobre Sant Climent Sescebes i armes de foc. Suposo que hi havia gent que estava informada al respecte, no el síndic”, ha afegit Ribó.
Ribó també ha explicat que es va comprometre a buscar ponts entre les parts i que va tenir múltiples reunions amb molts sectors tant de Catalunya com de la resta de l’Estat i a nivell internacional.

Segons ha explicat, només una sola vegada i per sorpresa seva va participar en una reunió al Palau de la Generalitat. Concretament era la nit abans que el Parlament proclamés la independència i en aquesta trobada es debatia la possibilitat de convocar eleccions.

“Els hi vaig donar informació que tenia de Jordi Sànchez, que l’havia visitat a Soto del Real. I al mateix temps vaig dir que determinats moviments de les institucions catalanes podien provocar una reacció contundent de l’Estat com comentava el 95% de tots els dialogants en les reunions. Res més”, ha explicat.