Retencions a l’AP-7 per una marxa lenta per “la llibertat” dels presos

Pla obert del peatge de l'Aldea, amb diverses persones i cotxes preparats per iniciar una marxa lenta. Imatge del 5 de novembre de 2017. Horitzontal.

La convocatòria s’ha fet per xarxes socials i ha provocat circulació intensa o aturades en diferents punts

Redacció.- Una marxa lenta convocada mitjançant les xarxes socials ha provocat retencions aquest diumenge a la tarda a l’AP-7 al tram de les Terres de l’Ebre. La crida demanava que la gent se sumés a entrar a l’autopista pel peatge més pròxim i circular “a poc a poc” en direcció nord. “Passarem un dia de platja que no oblidarem mai”, apunta el missatge, en clau d’humor, que acaba demanant “llibertat” pels consellers empresonats i els líders de l’ANC i Òmnium. Desenes de cotxes s’han acumulat a les cinc de la tarda als peatges de l’Aldea i Amposta, entre d’altres, per començar a circular a 60 quilòmetres per hora. Tot plegat ha provocat aturades a l’Aldea d’uns dos quilòmetres en sentit nord; cues de sis quilòmetres al tram de Camarles, en sentit nord; o retencions de dos quilòmetres per circulació intensa a l’Ametlla de Mar, també en sentit Barcelona.
La Maria Lluïsa ha vingut amb el seu marit, Rafel, des de Bot (Terra Alta) fins al peatge de l’Aldea, a seixanta quilòmetres, per participar a la protesta. “Farem el que sigui, dins del que podem, per treure a les persones que estan allà on no haurien d’estar”, ha dit fent referència als líders de l’ANC i Òmnium i als consellers empresonats. “No ens cansarem d’anar a fer el que sigui, farem tot el que convingui”, ha afirmat.
En la mateixa intenció ha vingut fins a l’Aldea l’Àngels, que creu que fer una marxa lenta per l’autopista és una manera més de “fer una mica de pressió”. “És una manera més de dir com de descontents estem amb les mesures que s’han pres i amb els empresonaments”, ha dit.