Restriccions anti Covid a Tortosa, Amposta i Roquetes

Meritxell Roigé, alcaldesa de Tortosa. CEDIDA

El Procicat aplicarà a Tortosa, Amposta i Roquetes noves mesures per reduir l’augment de contagis de Covid-19. Les restriccions entraran en vigor probablement aquest dimarts quan es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s’aplicaran durant 15 dies

Es demana a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui i que redueixi al màxim l’activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual. Alhora, recorda que estan prohibides les reunions socials de més de 6 persones, com al conjunt del país.

Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, aquests hauran de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.

En l’àmbit de l’hostaleria i restauració, s’elimina el consum en barra i sempre s’haurà de realitzar a la taula. També es limita l’aforament tant a l’interior com a l’exterior un 50%. L’horari de tancament d’aquests establiments serà a la 1:00 hores com a màxim. Sempre que sigui possible, s’haurà d’utilitzar preferiblement servei a domicili i comandes per emportar.

L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats com en espais a l’aire lliure, la distància física de seguretat s’estableix en 1,5 m. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.

Es poden dur a terme les activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure sempre que l’aforament no superi el 70%. L’aforament de les activitats esportives també es limitarà a un 50 per cent, sempre seguint els plans treballats en l’àmbit del Procicat.

Recomanacions:

Es recomana a la població romandre als domicilis.

Limitar la mobilitat:

 • Fora del domicili, només per motius laborals, sanitaris, d’assistència o cura de persones que ho requereixin.
 • Desplaçament a entitats financeres, compra d’aliments, begudes o altres matèries primeres, altres compres amb cita prèvia, activitats de lleure o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, horts d’autoconsum i gestions no ajornables.
 • Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables. Per exàmens o proves oficials inajornables.
 • Altres situacions de causa de força major o necessitat.

Es prohibeixen:

 • Les trobades o reunions de més de 6 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic.
 • No es permet l’obertura a tot Catalunya d’activitats de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle, activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments.

Es permeten:

 • Activitats culturals d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l’aire lliure, en espais públics especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics fins al 70% de l’aforament. Es poden dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
 • Activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, fins al 50% de l’aforament. Es poden dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT.
 • Actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres han de limitar l’assistència al 50% de l’aforament.
 • Obertura de bars i restaurants on el consum s’ha de fer sempre en taula. Al’interior, l’aforament es limita al 50% de l’autoritzat i s’ha de garantir una distància mínima entre taules o grups de taules d’1,5 metres. A les terrasses, es limita la capacitat d’ocupació de l’espai autoritzat al 50% i s’ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. L’horari de tancament d’aquests establiments és a les 1.00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00.00 hores.
 • Hotels i allotjaments turístics: 50% d’aforament a les zones comunes.
 • L’activitat comercial s’ha de dur a terme evitant qualsevol aglomeració. Tant en espais tancats, com en espais a l’aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s’estableix en 1,5 metres. L’aforament màxim permès és l’equivalent a 2,5 m2 per persona.
 • Activitats docents (incloses les universitàries), activitats de lleure infantil i juvenil (incloses les extraescolars) i activitats d’intervenció socioeducativa (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts)