Les reserves augmenten un 5% durant el pont

Les destinacions preferides són les capitals europees

Redacció.- L’Associació Catalana d’Agències de Viatges (ACAVe) calcula que les reserves durant el Pont de la Constitució i la Puríssima s’incrementaran un 5% després que en les darreres setmanes s’hagi detectat una major reactivació de la demanda, segons es desprèn de l’enquesta que fa els seus associats per conèixer el pols del sector en aquestes dates. Per l’ACAVe, la vaga a l’Aeroport del Prat i els atemptats de Barcelona i Cambrils i la situació política a Catalunya després havien fet trontollar el creixement previst en el darrer trimestre d’aquest any. Un altre fet que confirma el sondeig és la planificació dels viatges, ja que el 45% ho fa entre un i tres mesos abans i un 20% fins a mig any.
Els destinacions preferides per a aquestes dates són les capitals europees, com Berlín, Londres, Praga, Roma i Viena, entre d’altres, a més d’Eurodisney, a París, i Venècia, que també es confirma com una de les ciutats més demandades, també a l’hivern. Pel que fa a l’Estat, destaquen Andalusia, Balears, Canàries i País Basc i el turisme de neu en les estacions d’esquí als Pirineus i Andorra.

Pel que fa al període nadalenc, les reserves podrien augmentar per les reserves d’última hora. El 30% dels ciutadans s’han decantat per voler passar el període nadalenc a les ciutats europees com a destí preferit, seguit d’un 12% que prefereix la neu i la muntanya, mentre que el 5% opta pels Estats Units i un altre 5% per Amèrica del Sud. Altres destinacions escollides són el Carib, els safaris a l’Àfrica i altres ciutats de l’Estat.

Pel que fa les demandes de creuers segueixen en augment respecte fa un any per la bona relació qualitat preu, les noves destinacions i les noves rutes, segons l’ACAVe, que engloba més de 550 associats i un miler de punts de venda arreu de l’Estat.