Repsol presenta el seu Tarracus, obra de l’artista Nil Bartolozzi

Repsol va presentar aquest dimarts el seu Tarracus, obra de l’artista Nil Bartolozzi i apadrinat per l’atleta de Torredembarra Berta Castells, que participarà en els propers Jocs Mediterranis de Tarragona 2018.

L’acte, que va tenir lloc al Complex Industrial de Repsol, va comptar també amb l’assistència de l’alcalde de la Pobla de Mafumet, Joan Maria Sardà, i el de Perafort, Joan Martí Pla. També van assistir-hi el Conseller de l’Ajuntament de Tarragona i Comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, i el director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font.

D’aquesta manera, Repsol se suma a la iniciativa de la Tarracus Parade, que compta ja amb diverses versions de la mascota dels Jocs Mediterranis repartides per Tarragona i voltants i que contribueixen a ambientar la ciutat de cara a la cita esportiva que s’inaugurarà el proper 22 de juny. En aquest cas, el Tarracus de Repsol resta exposat a l’entrada del Complex Industrial de la companyia a la Pobla de Mafumet.

El responsable de la intervenció artística, Nil Bartolozzi, va explicar durant l’acte de presentació que els dibuixos sobre la figura  volen representar el procés que fa la micròspora “Pestalotiopsis”, que de forma natural es menja el poliuretà. Les formes geomètriques de la base representen els plàstics que durant la descomposició van  generant diverses formes fins a convertir-se en una nebulosa. Segons Bartolozzi, “és una al·lusió -en el Dia Mundial del Medi Ambient- a la voluntat sostenible de la pròpia industria, que sempre està buscant solucions per fer el mínim impacte possible”.