Repsol lliura un camió de bombers per serveis de vigilància forestal

Captured at Tarragona on 31 Jul, 2019 by David Oliete.

El vehicle contra incendis cedit està dotat d’una cisterna d’aigua de 2.000 litres i d’una autobomba lleugera

El camió de bombers, que fins ara prestava els seus serveis al Complex Industrial. ha estat substituït per un nou camió 4×4

El vehicle s’utilitzarà en projectes de sensibilització, serveis de vigilància forestal i tasques de suport a bombers en incendis forestals

Repsol ha cedit un vehicle de bombers del parc propi de Repsol a l’Agrupació de Defensa Forestal ADF 315 “la Carrerada”. El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font ha lliurat el vehicle a David Lopera, secretari de l’ADF 315.

L’ADF La Carrerada nº315 té per missió la defensa del medi ambient, realitzant tasques de vigilància, prevenció i extinció d’incendis i la realització de projectes forestals. Les agrupacions de defensa forestal (ADF) són associacions que tenen com a finalitat la prevenció i la lluita contra els incendis forestals.

El camió de bombers cedit és un vehicle autobomba contra incendis IVECO, amb un motor de 6 cilindres en línia, i 217 CV de potència. El camió està dotat d’una cisterna d’aigua de 2.000 litres i una autobomba lleugera que permet l’aspiració exterior  o des del dipòsit d’aigua intern. El vehicle munta un ganxo per a remolc de fins a 3.500 Kg. i un cabestrant elèctric amb força d’arrossegament de 5.400 kg. Aquesta unitat ha estat recentment substituïda per un nou camió MAN 4×4 d’una potència superior i que incorpora els darrers avenços tecnològics.

L’ADF farà servir aquest vehicle en projectes de sensibilització, serveis de vigilància forestal, neteja la bosc, reforestacions i tasques de suport a bombers en incendis forestals.