Categories: Noticies de Societat

Repsol destina 15.000 euros a projectes socials a Tarragona

Els projectes es desenvolupen a l’entorn del Complex Industrial

Fundación Repsol i el Complex Industrial de Repsol a Tarragona, han atorgat les ajudes corresponents a la convocatòria per a projectes socials que es desenvolupen a l’entorn d’aquest complex. Aquesta convocatòria s’emmarca dins del compromís de Repsol a contribuir al benestar de la societat, millorar la qualitat de vida de les persones i aconseguir un major desenvolupament social, educatiu, ambiental i cultural, especialment a les zones on està present.

Un total de 13 projectes han optat a obtenir les ajudes en aquesta tercera convocatòria. Els dos projectes finalment seleccionats i que, per tant, rebran suport econòmic per part de Fundación Repsol, són els presentats per les següents entitats:

Associació de Voluntariat TarracoSalut, amb el seu projecte “Programa d’Atenció Socioemocional a l’usuari del Centre d’Atenció Primària”. Aquesta associació té com a objectiu la millora de la qualitat de vida socioafectiva de les persones amb problemes de salut que pateixen solitud no desitjada als centres hospitalaris o que passen moltes hores soles als seus domicilis a causa de la falta de companyia. El projecte engloba activitats d’acompanyament socioemocional dirigit als usuaris que pateixen solitud, usuaris que necessiten que els acompanyin a visites i proves mèdiques, així com a familiars cuidadors. També es duu a terme un “Bon dia telefònic” en el que cada matí la coordinadora del projecte realitza una trucada telefònica a les persones que viuen soles i tenen poc o nul suport familiar. La finalitat és assegurar-se que estan bé i donar-los la possibilitat d’expressar les seves emocions. Per una altra banda, cada dijous, un grup d’usuaris es reuneixen per fer manualitats dirigides per voluntaris. L’ajuda econòmica concedida a aquest projecte és de 8.000 €.

Associació Provincial de Paràlisi Cerebral de Tarragona, per al projecte “Envelliment i disfàgia en paràlisi cerebral”. La finalitat de l’Associació és el foment de l’educació, assistència i protecció de totes les persones afectades de Paràlisi Cerebral. El projecte seleccionat contempla, entre altres accions, la creació d’un grup interdisciplinari per descartar la disfàgia (dificultat o impossibilitat d’empassar), format per professionals de la medicina, infermeria, logopèdia i fisioteràpia. Des de l’Associació també es crearà un grup o comissió de caràcter ètic-moral perquè es doni resposta a les inquietuds que puguin tenir els professionals, amb debat i línies de treball de manera conjunta amb les famílies. El projecte busca també la conscienciació sobre les implicacions dels professionals en la salut i la vida diària de les persones amb paràlisi cerebral, així com del deteriorament que es dona durant l’envelliment i la discapacitat. L’ajuda econòmica concedida a aquest projecte és de 7.000 €.

Els imports concedits es destinaran íntegrament al desenvolupament dels projectes seleccionats.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

4 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

4 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago