La primera fase de la reforma ja està enllestida i aquest dissabte acollirà la cerimònia de lliurament dels Premis Literaris; l’Ajuntament convida a la ciutadania a dues jornades de portes obertes que es duran a terme demà dia 4 i el divendres 11 de maig.

Les tasques que s’han realitzat han estat el muntatge, desmuntatge i entapissat del pati de butaques, la renovació dels cortinatges, l’arranjament del parquet de les sales i el vestíbul i la renovació de la il·luminació i la substitució per leds que permetrà un estalvi energètic del 60%. També s’ha pintat i arranjat el fossar de músics i s’ha col·locat una planxa que suporta un pes de fins a 1.000 quilos, aquest espai permetrà que puguin fer-se espectacles amb un petit conjunt musical.

L’Ajuntament convida a la ciutadania a dues jornades de portes obertes amb motiu de la reforma que es duran a terme demà dia 4 i el divendres 11 de maig. La visita serà guiada i es farà un recorregut per l’equipament per donar a conèixer les millores que s’han realitzat i el valor patrimonial de l’edifici. El punt de trobada per a totes aquelles persones interessades serà la porta principal (Rambla Nova, 46), i es realitzaran tres visites a les 18 h, 19 h i 20 h amb una durada aproximada d’una hora. L’accés és lliure i gratuït, limitat a l’aforament de la sala.

La consellera Begoña Floria ha explicat que la reforma continuarà amb fases posteriors on s’actuarà en la climatització, les cobertes i la recuperació del valor patrimonial de l’edifici i es farà de manera que sigui compatible amb la programació d’espectacles i l’activitat de la Sala Trono.

Floria s’ha mostrat satisfeta per la reobertura de l’equipament per acollir els Premis Literaris que es lliuraran aquest dissabte i ha explicat que “hem iniciat la reforma més important del Metropol des que es va obrir l’any 1995, aquesta primera fase s’ha centrat en la reforma de la part funcional i estructural del teatre i ha tingut un cost de 180.000 €”.

El Teatre Metropol és una obra modernista de 1908 de l’arquitecte Josep Maria Jujol. Després de transformar-se com a sala de cinema, l’edifici es va clausurar a la dècada dels 80 del segle passat. L’any 1991 l’immoble va ser adquirit per l’Ajuntament de Tarragona, punt de partida del treball de restauració dut a terme per l’arquitecte Josep Llinàs i que va ser guardonat amb el premi FAD d’arquitectura de 1996. Amb una capacitat per a 525 espectadors, durant els últims 20 anys ha acollit part de la programació dels Teatres de Tarragona.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

8 hores ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago