Categories: Noticies d'Economia

Reivindicacions del 1 de Maig

Igualtat de gènere, pensions dignes i salaris més alts són les principals reivindicacions sindicals d’aquest 1 de maig

CCOO i UGT convoquen manifestacions al matí amb el lema ‘Ara ens toca a nosaltres’ mentre que l’ANC surt a la tarda en favor de la “República dels drets socials”
ACN Barcelona .- Assolir la igualtat de gènere, un sistema de pensions digne i millores salarials són les principals reivindicacions sindicals d’aquest 1 de maig, Dia Internacional del Treball. Els sindicats majoritaris a Catalunya, CCOO i UGT, criden a la participació aquest dimarts sota el lema ‘Ara ens toca a nosaltres’. Convoquen manifestacions al matí a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Igualada. També al matí demana sortir als carrers de la capital catalana i de Tortosa, el tercer sindicat de Catalunya, la USOC, amb el lema ‘Lluitem pel creixement dels salaris i les pensions’. A més, la CGT també ha convocat protestes a 14 poblacions catalanes. D’altra banda, la plataforma Alcem-nos, impulsada per l’ANC, el nucli promotor d’Universitats per la República i la Intersindical-CSC, entre d’altres, anima a sortir a la tarda en favor de “la República dels drets socials”.
La principal manifestació unitària de CCOO i UGT s’iniciarà a Barcelona, a la Ronda de Sant Pere amb Passeig de Gràcia, a les 11:30h. Baixarà per Via Laietana fins a la plaça de la Catedral. La marxa unitària a la resta de municipis s’iniciarà a les dotze del migdia. A Girona, a la Plaça Independència i farà el recorregut fins a la Plaça del Vi. A Tarragona la protesta arrencarà a la Plaça Imperial Tarraco fins al Balcó del Mediterrani. A Lleida iniciarà el seu recorregut a la Plaça del Treball fins a la Rambla de Ferran i a Tortosa la mobilització començarà a la Plaça del Carrilet i seguirà fins a la Plaça de l’Ajuntament.

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, han demanat participació el Dia Internacional del Treball amb “més raó que mai” i han reivindicat el debat sobre els drets socials: “Totes les mobilitzacions són compatibles”. Els debats Catalunya-Espanya i sobre els drets i llibertats no han de “tapar” les reivindicacions laborals, han afirmat. Esperen que aquest 1 de maig sigui un “punt d’inflexió” i no descarten que sigui el preludi d’una escalada de mobilitzacions. D’altra banda, han posat en valor l’impuls de les reivindicacions per la igualtat i les pensions, en especial la mobilització multitudinària del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març. A més, a la manifestació de Barcelona, una pancarta amb el lema ‘No és abús, és violació’ i #Noesno anirà davant de la pancarta principal.

La USOC convoca a les 11:30h a la plaça Universitat de Barcelona. La manifestació començarà a les 12h i baixarà des de carrer Pelai per la Rambla i fins a la plaça de les Caramelles, al Raval. La principal reivindicació és que la recuperació econòmica es traslladi a les classes treballadores. D’altra banda, la manifestació de la CGT a la capital catalana serà a les 12h a Jardinets de Gràcia. El lema d’enguany és ‘Som força creixent’. El sindicat minoritari també convoca a Badalona, Berga, Girona, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, Sabadell, Tarragona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú. Per la seva banda, la IAC convoca “contra la precarietat i la repressió” a les 18h a plaça Universitat de Barcelona. També a altres ciutats com Granollers, Igualada, Mataró, Girona, Tarragona i Tortosa.

Per “la República dels drets socials”

L’Assemblea Nacional de Catalunya fa una crida a manifestar-se a la tarda “en favor de la República dels drets socials”. La manifestació està convocada a les 17:30h a la plaça Urquinaona de Barcelona, amb la previsió que baixi per Via Laietana fins arribar al punt final del recorregut, a la plaça Sant Jaume. A través de la plataforma Alcem-nos pretenen agrupar el màxim nombre d’organitzacions sociolaborals per “deixar clar que sense República catalana no hi ha drets socials ni avenç social possible”. A parer dels impulsors, aquesta opinió queda demostrada amb les “contínues retallades, sentències i prohibicions” contra lleis aprovades pel Parlament, com ara la Llei d’emergència social i pobresa energètica, la Llei contra els desnonaments, la Llei d’igualtat entre homes i dones o la Llei d’impostos als habitatges buits, entre d’altres.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago