Recomanacions al veïnat del Barri del Port per l’arribada del cicló Leslie

Després dels episodis d’inundació per la forta tempesta del passat dimarts i les conseqüències patides, al Barri del Port, l’A.VV. del Port recomana evitar l’estacionament als carrers Smith i Castaños (tant en superficie com garatges soterrats) aquests dies (des de dissabte nit fins dilluns) davant l’arribada del cicló Leslie.

Blog Barri del Port.- La Direcció General de Protecció Civil i Emergències, d’acord amb l’Agència Estatal de Meteorologia, alerta per pluges intenses i forts vents com a conseqüència de l’entrada de les restes del cicló Leslie i d’altres fronts actius a partir de la matinada del diumenge, dia 14 a la Peninsula.
S’espera que el cicló Leslie arribi per Lisboa i, encara que la seva trajectòria és encara incerta, un comunicat de premsa de Protecció Civil del Ministeri de l’Interior, “recomana mantenir-se a tot moment atent als avisos que emetin l’Agència Estatal de Meteorologia i les diferents Administracions”.

Possibles pluges intenses, tempesta i fort vent

En principi, Leslie podria generar forts vents, tempestes amb raigs i pluges intenses, motiu pel qual és important tenir precaució.
Davant pluges intenses, Protecció Civil aconsella que “si va conduint, disminueixi la velocitat, extremi les precaucions i no es detingui en zones on pugui discórrer gran quantitat d’aigua. Si ha de viatjar, procuri circular preferentment per carreteres principals i autopistes”.
En cas de tempestes sobtades i pluges intenses, “s’ha de tenir en compte el lloc on s’aparquen els vehicles, a causa que el ràpid ascens del nivell de les aigües pot danyar els vehicles aparcats sobre zones inundables (c.Smith i Castaños especialment al Barri del Port) i, a més, arrossegar-los, provocant danys a béns d’altres i fins i tot obstaculitzar el flux natural del corrent”. En cas d’inundació, no circular ni a peu ni amb vehicle per zones inundades i mai tractar de salvar el vehicle si es troba atrapat. Tampoc apropar-se a zones com la platja, el mar i el Port pel creixement del nivell del mar.
Pel que fa a fort vent, es recomanable retirar objectes i estris de balcons i finestres que puguin sortir volant i provocar danys, tancar portes i finestres evitant corrents d’aire i no passar per sota d’edificis o cornises que puguin patir despreniments, així com en obres o amb bastides i/o grues.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

6 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

6 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago