Rajoy adverteix que “no abdicarà” de les seves responsabilitats i demana als independentistes que “ho tinguin compte”

El president del govern espanyol reitera que alcaldes i funcionaris “estan obligats a complir la llei”

ACN Varsovia .- El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit que “no abdicarà” de les seves responsabilitats si l’organització del referèndum va endavant i ha demanat als independentistes que “ho tinguin en compte”. “Ho reitero amb absoluta tranquil·litat però han de saber que el govern és conscient de les seves obligacions i que no abdicarà de cap de les maneres”, ha dit des de Polònia, on assisteix a una cimera bilateral amb aquest país. Davant la implicació dels ajuntaments en l’organització del referèndum de ‘’1-O, el cap de l’executiu espanyol ha tornat a insistir que “tant alcaldes, com funcionaris i representants polítics” estan “obligats a complir la llei”. Segons Rajoy, el desafiament independentista “no va enlloc”.
Les entitats municipalistes han organitzat per dissabte un acte a la Universitat de Barcelona amb desenes d’alcaldes que volen implicar-se públicament en l’organització del referèndum. Davant d’això, Rajoy ha replicat als alcaldes que “estan obligats a complir la llei”, com també ho estan funcionaris i demés dirigents polítics, ha dit.

Des de Polònia, ha advertit que el govern espanyol “no abdicarà” de les seves responsabilitats i que és “absolutament conscient” de quin és el paper que ha de jugar, sense desvetllar-ne més detalls. Per a Rajoy, el desafiament independentista “no va enlloc”. “Ho he dit en nombroses ocasions i m’agradaria que alguns ho tinguessin en compte perquè no van enlloc” ha declarat.

Reforma fiscal

Sobre la petició de C’s de rebaixar l’IRPF a les classes mitjanes, Rajoy ha replicat que “no es pot fer una reforma fiscal cada any”. El cap de l’executiu recorda que l’any 2016 ja es va aplicar una rebaixa fiscal que, segons Rajoy, va fer que 9.000 MEUR “passessin de les arques de l’Estat a les butxaques dels contribuents”. Rajoy afirma que la prioritat ara és reduir el dèficit públic i ha defensat la bona marxa de l’economia espanyola.

Rajoy ha demanat a tots els grups “responsabilitat política” per negociar tant el sostre de despesa com també els pressupostos per al 2018. “Són un instrument molt important perquè anem a molt bon ritme de recuperació” ha declarat. El govern espanyol modificarà les previsions de creixement el dilluns, per situar-lo en el 3%. Això, segons el president, permetrà crear 500.000 llocs de treball.