Categories: Noticies d'Economia

Quins són els recursos Dels Ajuntaments per millorar l’activitat empresarial? 

CEPTA proposa, entre altres, reprendre aquelles accions que reverteixin en el patrimoni de titularitat municipal, millorar la situació dels polígons industrials i impulsar mesures de tributació local que afavoreixin l’emprenedoria  

Fomentar l’activitat de les empreses locals ha de ser un dels punts a tenir en compte per tots aquells equipis de govern que optin a liderar les principals ciutats de les comarques de Tarragona a partir del pròxim 26 de maig, data prevista per als comicis municipals. 

Així ho estipula el darrer Observatori Empresarial editat pel Gabinet d’Estudis, que exposa algunes propostes en els àmbits de dinàmiques d’inversió, despesa i tributació local que poden aplicar els encarregats de dirigir els governs municipals durant la pròxima legislatura. 

“Els Ajuntaments disposen d’un capital inversor molt significatiu que caldria aprofitar”, argumenta el cap del Gabinet d’Estudis de CEPTA, Juan Gallardo, que posa sobre la taula que, després d’una època de davallada de la inversió local i de l’endeutament dels governs locals a causa de la crisi econòmica, a hores d’ara són la majoria els ajuntaments que han recuperat la seva capacitat de fer noves apostes per tal de rellançar l’economia local. 

En aquest sentit, l’estudi fixa, entre les principals propostes que poden suposar una empenta cap al sector empresarial, accions com la incentivació de mesures que permetin incentivar la inversió cap a activitats i sectors que reverteixin directament en el pols empresarial. Una de les opcions que plateja l’observatori Empresarial és la d’impulsar el patrimoni de titularitat municipal amb nous recursos que creïn una riquesa real en el territori. 

D’altra banda, l’informe també proposa augmentar la partida de despesa cap a àrees com els polígons industrials, i en proposa la neteja, posada al dia, senyalització i connexió a Internet. 

L’Observatori Empresarial també se centra en la proposta d’impulsar mesures de tributació local que afavoreixin l’emprenedoria, la generació d’ocupació, l’estalvi energètic o l’eliminació de barreres arquitectòniques, per exemple. 

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

5 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago