Punt d’or per al Nàstic

El agònic resultat obtingut a La Coruña, acompanyat per les derrotes dels equips de la zona baixa, -rivales directes pel descens-, fa possible mantenir l’esperança de la permanència. El Gimnàstic segueix tancant la classificació amb 21 punts, però ja està empatat amb el Córdoba, que va perdre a casa amb el Granada (1-2).

El Extremadura, amb 23 punts (va perdre a casa de l’Elx 2-0), és el nou horitzó en el qual es miren els granes. El Lugo, amb 26, que també va ser derrotat a Mallorca per 3 a 0), el Rayo Majadahonda (27 punts després de cedir a casa amb el Málaga per 0-1), i el Tenerife (també amb 27 després de caure a Cádiz per 2 -0) marquen la línia de les aspiracions de Tarragona.

El Nàstic va arrencar un valuós punt de Riazor davant un RC Deportivo que es va avançar al marcador en començar la segona part replicat per l’equip grana al tram final gràcies a Luis Suárez. L’equip d’Enrique Martín se situa amb 21 punts a la classificació i dissabte vinent rebrà al Cádiz CF al Nou Estadi.

El RC Deportivo va dominar els primers minuts de partit però sense crear ocasions de perill sobre la porteria d’un Nàstic que ha estat ordenat i ha intentat buscar jugades al contracop. En el minut 18 ho va provar Borja Valle amb un xut llunyà, que atura Bernabé. Tres minuts després Quique va tirar fora un xut dins l’àrea. El Nàstic va tenir un parell d’aproximacions: en el 30 un remat de cap de Noguera en un llançament de còrner ha marxat fora i en el 37 Javi Marquez ha xutat des de la frontal i el porter local ha aturat la pilota.

La segona part va començar amb el gol del RC Deportivo que ha fet Edu Expósito amb una jugada individual dins l’àrea. Uns minuts després Quique i Bergantiños han pogut fer el 2 a 0 però el porter grana Bernabé va fer dues grans intervancions per evitar-ho. La rèplica grana la va fer Mikel Villanueva amb un xut des de fora l’àrea, aturat Dani Giménez. El Depor va insistir sobre la porteria tarragonina, però va ser Luis Suárez qui ha aconseguit l’empat en el minut 83 amb una rematada dins l’àrea. En els últims instants del partit els dos equips van tenir l’opció d’emportar-se la victòria però han fallat les seves ocasions de gol.

El Nàstic jugarà el pròxim partit dissabte vinent, a les 18 hores, davant el Cádiz CF al Nou Estadi, corresponent a la jornada 27 de LaLiga 1|2|3.

Alineacions
RC Deportivo: Dani Giménez, David Simón, Saúl, Álex Bergantiños, Quique (Christian Santos, 71′), Fede Cartabia (Jonathan M., 64′), Michele Somma, Borja Valle, Didier Moreno (Diego Caballo, 82′), Edu Expósito, Pablo Marí.
Nàstic: Bernabé, Josema (Pol V., 63′), O. Thioune, Javi Márquez (Sadik, 64′), Pipa, Imanol G., Mikel, Cotán (Kanté, 55′), Noguera, L. Suárez, Salva.

Gols
1-0, Edu Expósito (48′); 1-1, Luis Suárez (83′).

Àrbitre
César Soto Grado (col·legi La Rioja).

Targetes
Grogues a Javi Márquez (24′), Cotán (27′), O. Thioune (61′) i Didier Moreno (70′).

Camp
Abanca Riazor.  17.102 espectadors. Partit corresponent a la jornada 26 de LaLiga 1|2|3.