Puigdemont consulta els consellers, els partits independentistes i les entitats sobre la resposta a Rajoy

El president es va reunir amb representants de tot el món sobiranista al Palau de la Generalitat durant tot el divendres per escoltar propostes

ACN Barcelona .- El president català, Carles Puigdemont, va estar tot aquest divendres al Palau de la Generalitat reunint-se amb diferents actors polítics del món independentista. L’objectiu és escoltar el posicionament de tothom sobre quina ha de ser la seva resposta al requeriment del govern espanyol per, posteriorment, prendre la decisió i dilluns enviar a Mariano Rajoy la rèplica. Així, fonts del Govern han confirmat a l’ACN que pel despatx del president estan passant i passaran consellers del Govern, dirigents del PDeCAT, ERC i la CUP, i representants de les entitats sobiranistes més importants, ANC i Òmnium. Cabria la possibilitat, però, que alguna d’aquestes consultes es fes a través del telèfon o que, fins i tot, quedessin pendents per al cap de setmana. La intenció del president, però, és tancar aviat la ronda de converses per tenir dissabte i diumenge per reflexionar, preparar i decidir la resposta concreta al requeriment de Rajoy.
Amb tot, les mateixes fonts asseguren que els diferents actors que estan parlant i es van reunir amb Puigdemont marxaran del Palau sense conèixer detalls de les intencions que, de moment, té el president de la Generalitat. I és que l’estratègia de Puigdemont passa primer per escoltar i després per decidir. Un cop la resposta estigui clara, informarà a totes les parts perquè en tinguin constància. En cap cas, però, es preveu que la qüestió va quedar tancada aquest divendres.