Puigdemont considera que el progrés econòmic d’una Catalunya independent està “fora de qüestió”

Foto Europa Press

Afirma que els darrers tres anys ha crescut “per sobre de la mitjana espanyola i del conjunt de l’economia europea”

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dijous que Catalunya genera “confiança” i que el progrés econòmic en cas d’independència “està fora de qüestió”. Ho ha dit a la seu de l’IESE, on ha inaugurat el VII Congrés Català de Comptabilitat i Direcció. Puigdemont ha afirmat que en els darrers tres anys Catalunya ha crescut “per sobre de la mitjana espanyola i del conjunt de l’economia europea, i a nivells superiors d’abans de la crisi”. També ha assenyalat que el 2006 va ser el sisè any consecutiu que es va superar el rècord exportador, “liderant les exportacions de l’Estat espanyol amb un 25,6% del total, i creixent per sobre de la mitjana europea”. En aquesta mateixa línia, ha destacat el creixement “superior al 20%” de les exportacions catalanes d’alt contingut tecnològic.
Puigdemont també ha negat que les empreses marxin de Catalunya pel procés polític, i ha explicat que durant el 2016 “van marxar més empreses de Madrid a altres Comunitats Autònomes que de Catalunya i ningú en parla”. També ha destacat “l’augment de les inversions estrangeres en un 32%” pel que fa al període 2012-2016, i respecte el quinquenni anterior.

El cap del Govern ha denunciat també la manca d’inversions en infraestructures per part del govern central, i ha recordat que fa 10 anys, a la seu d’IESE, “la societat civil, el món empresarial i el món acadèmic es va aplegar per reivindicar que l’aeroport del Prat fos gestionat des de Catalunya, per garantir poder competir en igualtat de condicions arreu d’Europa, i des de llavors, cap millora, cap aproximació a aquella idea raonable i transversal”.

El president ha finalitzat la intervenció mostrant confiança en el futur de Catalunya i en la necessitat de “nous lideratges, menys piramidals i més transversals per fer front als grans reptes del segle XXI”. “Ens calen lideratges per prendre les decisions correctes, per protagonitzar, des de Catalunya, els canvis socials, tecnològics i econòmics que transformaran la nostra manera de viure i treballar i de interrelacionar-nos amb el món”, ha dit. I ha afegit “ens calen també unes institucions fortes, amb poder de decisió, i un estat al costat de l’economia i de la societat catalana”.

El Congrés Català de Comptabilitat i Direcció, organitzat per l’ACCID, se celebrarà durant dos dies, el 8 i 9 de juny, en el decurs dels quals es pronunciaran diferents conferències a càrrec de ponents de prestigi, i es duran a terme dinou sessions de treball simultànies sobre comptabilitat, valoració d’empreses, TIC, lideratge, control de costos i responsabilitat social.