El PSC de Tarragona insta al Ple que demani eleccions al Parlament

Pla general del ple de l'Ajuntament de Tarragona del 16 de juny del 2017. (Horitzontal)

Els socialistes demanan també que el Ple es posicioni contra la judicialització de la justícia

 

Redacció.-El Grup Municipal del PSC al Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció al plenari del proper dijous dia 26 en la que reclamen que el President Puigdemont convoqui eleccions de forma immediata al Parlament de Catalunya, com a sortida a la situació que vivim actualment.

La Consellera i Portaveu del PSC, Begoña Floria, ha dit que “la judicialització que s’està fent d’un conflicte polític com l’actual no ajuda a trobar solucions que han de passar necessàriament pel diàleg, la negociació i el pacte. Per això considerem que l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart és una mesura preventiva que agreuja encara més el conflicte que es viu a Catalunya i a Espanya, i en conseqüència considerem, des del respecte a l’Estat de Dret, la separació de poders i a l’autonomia de la justícia, que seria adequat una revisió d’aquesta decisió judicial atenent els recursos presentats.”

Floria també ha dit que “situar les institucions catalanes fora de la legalitat té conseqüències com hem advertit en múltiples ocasions des del PSC i això és el que va passar els dies 6 i 7 de setembre al Parlament de Catalunya amb l’aprovació de la llei del referèndum i la llei de transitorietat, sense atendre l’informe del Consell de Garanties Estatuàries, en que declaraven que Catalunya no té competències per fer un referèndum d’aquestes característiques.”

“Aquestes conseqüències són les que es poden derivar, de  l’aprovació per part del Senat, de l’article 155, que tindrà uns efectes gens desitjables sobre el nostre autogovern” ha remarcat la portaveu.

Finalment, Floria ha demanat al President Puigdemont que “eviti l’aplicació del 155 convocant unes eleccions al Parlament de Catalunya. És la sortida al moment polític que vivim actualment i també a la paràlisi parlamentaria que pateix la nostra institució legislativa. Els i les socialistes treballarem fins a l’últim segon per cercar un acord polític que no ens porti al xoc de trens que fa anys que advertim.”