El programa Tarragona Innovació Social ajudarà el desenvolupament de projectes amb impacte social a la ciutat

L’Ajuntament de Tarragona, mitjançant Tarragona Impulsa, posa en marxa la primera edició del programa Tarragona Innovació Social (TIS), adreçat a les persones emprenedores que tinguin un projecte d’impacte social o innovació social.

Les persones interessades poden inscriure-s’hi fins al divendres 9 de juny a través del formulari que trobaran en aquest enllaç o al web de Tarragona Impulsa. L’únic requisit per prendre-hi part és ser major d’edat i tenir una actitud emprenedora, proactiva, participativa i compromesa.
Els projectes d’impacte o innovació social són aquells que promouen una solució innovadora i que donen importància tant a l’impacte social com al vessant econòmic, desenvolupant un model autosostenible.
Després d’una selecció entre els candidats, els 15 participants començaran el programa el 3 de juliol, que s’allargarà durant un mes (amb sessions presencials els dilluns de 10 a 14 h), temps durant el qual es treballarà la definició del model de negoci i la comunicació del projecte, entre d’altres. Els participants obtindran com a resultat la creació d’un prototip del projecte o servei que vulguin testejar.
Al final del programa (27 de juliol) es durà a terme un esdeveniment final en què es donaran a conèixer tots els prototips i projectes desenvolupats, de manera que els emprenedors gaudiran d’un aparador per obtenir visibilitat. Emprenedors, entitats i empreses interessades en la innovació social i en iniciatives amb impacte estaran convidats a aquest acte, obert a qualsevol persona amb curiositat pel potencial creatiu de la ciutat i ganes d’aportar amb les seves opinions a la millora dels prototips.
El programa Tarragona Innovació Social ha estat dissenyat per l’empresa d’innovació social Lazzum i està cofinançat per la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc del programa Catalunya Emprèn.