Process Safety and Chemical Engineering, un nou Study Abroad a la URV

Estudiants de la Northeastern University estudien a la URV i visiten empreses químiques de l’entorn

URV Activ@.- 22 estudiants de la Northeastern University (Boston, EUA) estan cursant a la URV el programa Process Safety and Chemical Engineering Abroad, del 10 de juliol al 6 d’agost. El programa és de la modalitat Faculty-Led, en el qual els professors, en aquest cas, Ron Willey i Kim Terrizzi, de la universitat nord-americana, imparteixen les classes als seus alumnes, que es fan al CTTi de la Fundació URV, al campus Sescelades. La URV, a través de la professora Magda Constantí (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, ETSEQ) participa en el programa organitzant visites tècniques a indústries químiques del polígon petroquímic de Tarragona al llarg d’aquestes setmanes, i el professor Allan Mackie organitza activitats d’aquests estudiants als laboratoris de l’ETSEQ.

Els joves han fet segon curs d’Enginyeria Química a la seva universitat. A Tarragona, fins ara, han visitat Basf Sonatrach i Dow Chemical, i tenen també previst visitar Clariant. Els futurs enginyers químics assisteixen a la presentació de les plantes i la seva seguretat, i després fan el recorregut. En el temps de lleure, han participat en rutes per la Tarragona romana i medieval, pels Reus modernista i aniran també a conèixer el Priorat i els seus vins.

Aquesta és la segona vegada que estudiants i professors de la Northeastern University fan un Study Abroad a la URV. La primera va ser durant l’estiu de 2015.

El Centre de Formació Permanent de la Fundació URV s’encarrega de l’atenció i la gestió de la seva estada, en el suport logístic i el programa de visites culturals. Amb els programes Study Abroad, “estudiar a fora”, estudiants estrangers fan estades per un període curt de temps a la Universitat. Així s’impulsa la internacionalitat a casa,s’incrementen les col•laboracions amb universitats estrangeres i augmenta la projecció internacional i la visibilitat de la URV.