Primer quart de segle dels Premis Ones Mediterrània

La XXV edició dels Premis Ones Mediterrània reclama un Tribunal Penal Internacional del medi ambient
També ha reivindicat les dones en un Teatre Metropol ple de gom a gom
La XXV edició dels Premis Ones Mediterrània ha demostrat, un cop més, el seu caràcter reivindicatiu i el seu poder de convocatòria amb el teatre Metropol absolutament ple.
El discurs del president de Mediterrània, Àngel Juárez, ha reclamat la creació d’un Tribunal Penal Internacional del medi ambient i dels Drets Humans i ha fet una crida a favor de l’inconformisme, a no renunciar mai a la utopia i mantenir sempre l’esperit reivindicatiu.
De fet, els Premis han complert un quart de segle reivindicant la justícia social, la protecció del medi ambient i la defensa dels Drets Humans i en la seva 25a edició, les dones han estat grans protagonistes.
Una de les intervencions més aplaudides ha estat la d’Irene Villa, per transmetre amb el seu exemple “la importància de viure somrient” . Villa va patir un brutal atemptat d’ETA quan era nena, però això no li ha impedit portar una vida plena.
També la periodista mexicana Lydia Cacho, amenaçada de mort ha emocionat en agrair “estar viva” o Maria Sánchez, ramadera de sexta generació i poeta, en llegir un dels seus poemes acompanyada pel guitarrista Diego Cruz, titulat “Carta al padre”.
Entre el públic, també hi havia antics premiats, com el Padre Patera o el coronel sandinista, ja retirat, Bosco Centeno, en representació de l’exministre de Cultura de Nicaragua, Ernesto Cardenal.
El president de Mediterrània, Àngel Juárez, no va poder assistir a la gala per problemes de salut i el seu parlament inaugural el va llegir, en el seu nom, el periodista Adrià Muñoz, amic seu molt vinculat a la Fundació.