Prevenció pels sopars de Nadal

Komando Nits Q. CEDIDA

KOMANDO NITS Q FARÀ UNA INTERVENCIÓ PREVENTIVA AMB MOTIU DELS SOPARS DE NADAL

Incidiran en la prevenció dels riscos associats al  consum d’alcohol i el respecte al descans veïnal

Divendres 13 de desembre, amb motiu dels sopars de Nadal, Komando Nits Q farà una intervenció als locals i carrers de la Part Alta de la ciutat, fent incidència en la prevenció dels riscos associats al consum d’alcohol i la conducció, així com en el respecte veïnal.  L’equip Komando Nits Q   transmetran als joves missatges  preventius que fomenten l’autocontrol i la responsabilitat  dels que surten de festa. L’acció es desenvoluparà entre les 10.30h de la nit i les 2.30h de la matinada.

Komando Nits Q  és un grup estable de joves agents de salut que fan les seves intervencions preventives un cop al mes, de forma itinerant pels locals i carrers de la ciutat,  per tal d’ajudar  a gestionar els plaers de la nit  i prevenir els riscos associats  al consum abusiu d’alcohol i altres drogues. Tenen entre 18 i 30 anys i  han estat formats en matèria de drogues, sexualitat, perspectiva de gènere, primers auxilis i  tècniques de counseling.

La Plataforma Nits Q és una taula participativa que aglutina tots els agents implicats en l’oci nocturn de la ciutat: Ajuntament, cossos de seguretat, serveis d’urgències dels hospitals, propietaris de locals d’oci nocturn, AAVV, etc.,  amb l’objectiu de treballar de manera conjunta per aconseguir entorns més segurs, saludables, respectuosos i de qualitat per a tothom. A partir d’aquest treball transversal,   va sorgir la proposta de crear un grup de joves agents de salut que es convertissin en referents de salut pels contextos d’oci nocturn ciutat.

Komando Nits Q depèn del Servei de Prevenció de les Addiccions de la conselleria de Serveis Socials, Feminismes i LGTBIQ de l’Ajuntament de Tarragona.