Categories: Noticies de Societat

Presó provisional per la dona que va calar foc a Reus per intentar matar la seva exparella

La investigada ja va ser detinguda el 2016 per participar en un intent d’homicidi de la seva filla menor d’edat

Redacció.- El jutjat de Reus ha decretat presó provisional per la dona detinguda a Reus aquest dilluns per calar foc en un habitatge de Reus per intentar matar la seva exparella. Segons el jutge, hi ha motius per considerar que la dona és la responsable criminal d’un delicte d’assassinat en grau de temptativa amb la circumstància mixa de parentiu com agreujant, i d’un delicte d’incendi amb perill per a les persones o integritat física per a les persones. Segons es desprèn de la investigació, la dona viuria amb la víctima, que està ingressada a la Unitat de Cremats de l’Hospital Vall d’Hebron per la gravetat de les lesions sofertes en l’incendi. Ella va provocar el foc sent conscient que la víctima estava dins. El jutge ha acordat la mesura cautelar de la presó provisional per la gravetat dels delictes i el risc de fugida de la detinguda. Segons detalla, la dona no ha acreditat cap arrelament a territori espanyol, tampoc econòmic ni laboral. A més, la dona ja havia estat detinguda l’any 2016 per la seva participació en un intent d’homicidi de la seva filla menor d’edat, que està en un centre de menors.
El jutge assegura que els fets són constitutius d’assassinat en grau de temptativa i que, segons el relat d’una veïna, la detinguda va intentar accedir a l’interior del domicili on estava la víctima sense aconseguir-ho. Posteriorment, la veïna va sentir soroll de vidres trencats i va veure com la finestra que dóna accés directe al domicili estava trencada i havia foc a l’interior. Al moment, va veure com la detinguda abandonava l’immoble baixant per les escales. A més, la Guàrdia Urbana de Reus va identificar-la abans que es produís l’incendi arran de la trucada dels veïns per les fortes discussions de la parella.

El foc es va iniciar a l’habitació on dormia la víctima, entenent que la detinguda ho sabia i s’aprofitava de la situació d’indefensió de la víctima. El lesionat estava dins, tancat i dormit, i a les hores que es van produir els fets també disminueixen la possibilitat d’auxili per terceres persones.

L’incendi es va produir la matinada de diumenge a dilluns en un pis de l’avinguda Mossèn Ramon Muntanyola de Reus. Aquest pis estava ocupat per l’exparella de la detinguda, que va resultar ferit de gravetat. En total, 16 persones van resultar intoxicades per inhalació de fum. Els Mossos d’Esquadra van detenir la dona, de 34 anys i de nacionalitat marroquina el mateix dilluns.

El domicili és propietat d’una entitat bancària i l’home estaria ocupant-lo il·legalment des de fa uns quatre mesos.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

4 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

4 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago