President Puigdemont: “Quan hi ha un objectiu comú, calen dosis de generositat”

El cap de l’Executiu ha encapçalat la Nit de l’Empresa de la Federació Empresarial del Gran Penedès, que s’ha celebrat a Sant Pere de Ribes i a la qual han participat més de 700 persones

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquesta nit des de Sant Pere de Ribes (Garraf) que “quan hi ha un objectiu comú, calen dosis de generositat”. El cap de l’Executiu ha encapçalat la celebració de la Nit de l’Empresa, que ha servit per presentar la Federació Empresarial del Gran Penedès, l’entitat resultant de la integració de l’Associació d’Empresaris del Penedès Garraf (ADEPG) i la Unió Empresarial Penedès (UEP) i que aplega 1.200 empreses i professionals del territori. “Vull felicitar i agrair el vostre exemple, la suma d’esforços que heu fet, perquè quan hi ha un objectiu comú cal intentar entomar plegats les oportunitats de l’era de transformacions que estem vivint”, ha afirmat. El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, també ha participat a la gala, a la qual han assistit més de 700 persones.
El president Puigdemont ha demanat als assistents “coratge davant dels canvis, desafiaments i incerteses per poder lluitar també contra la resignació i el conformisme”. I ha alertat que “continuen intactes les amenaces” que arriben de l’Estat, per “la baixa inversió a Catalunya, la baixa inversió de les inversions pressupostades, l’incompliment de les promeses d’inversió, el retard escandalós del Corredor del Mediterrani o l’incomprensible preu de l’energia” que han de costejar les empreses de Catalunya. “Tenim el deure de superar aquestes amenaces”, ha afirmat el cap de l’Executiu, i per fer-ho, ha avisat, “ens cal poder implantar eficaçment veritables polítiques de país, ens cal tenir les eines d’un Estat”.
 
En qualsevol cas, Carles Puigdemont ha volgut insistir en el seu parlament que malgrat aquesta situació “hem demostrat que som un país l’atractiu del qual continua creixent, contra tots els auguris, brames i postveritats que s’han volgut imposar”. “Ha passat tot el contrari”, ha afirmat, i ha destacat el fet que el 2016 i el primer trimestre de 2017 hagin estat el millor any i el millor primer trimestre des de 1993 en termes d’atracció d’inversió estrangera productiva. També ha destacat que el primer trimestre d’enguany el país hagi concentrat pràcticament la meitat de la inversió estrangera en indústria manufacturera a l’Estat (48 per cent), que les exportacions hagin crescut un 9 per cent entre els mesos de gener i abril, per sobre dels països de la zona euro o la millora en la creació d’ocupació i reducció de l’atur.
A banda del president Puigdemont i del conseller Baiget, també han participat en l’acte el president de la Federació Empresarial del Gran Penedès, Martí Sistané, i el president adjunt, Santi Carda, que han presentat la nova imatge corporativa de la Federació, i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido.
Al llarg de la nit s’ha lliurat els Premis Federació Empresarial del Gran Penedès, que reconeixen aquelles iniciatives d’empreses i entitats del Penedès i el Garraf que han excel·lit durant l’exercici anterior. També s’han reconegut les empreses que compleixen 25, 50, 75 o 100 anys des de la seva fundació.