President Puigdemont: “El comerç, Europa i la Mediterrània són valors inherents al nostre país”

El cap del Govern ha presidit aquest migdia el 25 aniversari de la Llotja de Cereals de la Mediterrània.

Aquesta Jornada de contractació extraordinària se celebra una vegada a l’any a Barcelona i reuneix més de 500 operadors

Redacció.- El president Puigdemont conversant amb alguns dels operadors participants en la Llotja de Cereals de la Mediterrània
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit aquest migdia l’acte commemoratiu del 25è aniversari de la Llotja de cereals de la Mediterrània, que s’ha celebrat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. El cap de l’Executiu ha presenciat també en directe algunes de les contractacions que els més de 500 operadors registrats han realitzat al llarg d’aquest matí.
En el decurs de la seva intervenció, el president Puigdemont ha posat en relleu que “la  llarga tradició comercial i la marcada vocació mediterrània europeista” de Catalunya, és el que dona sentit que la Llotja de Cereals de la Mediterrània tingui la seu a casa nostra I ha insistit: “el comerç, Europa i la Mediterrània són valors inherents al nostre país”.
Carles Puigdemont ha destacat el paper de la Llotja de Cereals com a “peça estratègica en la potent indústria agroalimentària del nostre país”. Així, el cap del Govern ha recordat que l’agroalimentari “és el tercer sector exportador de Catalunya, representant gairebé un 13,30 % en valor del total d’exportacions catalanes, i amb uns grans increments en els darrers anys”.
 
La Llotja de Cereals de la Mediterrània és una jornada de contractació extraordinària, que se celebra el darrer dimarts de cada mes de maig des de 1992, i l’objectiu de la qual és concentrar a Barcelona els operadors relacionats amb el tràfic de cereals i productes complementaris.
A aquestes sessions hi ha una especial assistència d’operadors francesos, espanyols i italians, juntament amb d’altres països com el Regne Unit, Alemanya i els Països Baixos. La Llotja de Cereals de Barcelona és la primera Llotja d’Espanya i la segona d’Europa pel que fa a volum de transaccions.
En el decurs de l’acte de commemoració s’ha fet també un reconeixement a la figura de Josep Ma. Riera, l’impulsor de la Llotja de Cereals de la Mediterrània. Prèviament a la intervenció del president, hi ha parlat el president de la Llotja de Cereals, José Luís Esteban, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls.