Categories: Noticies de Societat

Presentat l’estudi sobre el pla de viabilitat de l’Anella Mediterrània

L’estudi ha estat encarregat per la Secretaria General de l’Esport, d’acord amb l’Ajuntament de Tarragona, a l’Observatori Català de l’Esport, vinculat a l’INEFC, per analitzar la viabilitat del complex esportiu

 

 

Redacció.- L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) ha presentat avui l’estudi sobre el pla de viabilitat i el model de gestió de l’Anella Mediterrània que ha realitzat per encàrrec de la Secretaria General de l’Esport, en el qual analitza les instal·lacions esportives que l’integren i formula les propostes per gestionar aquest llegat un cop finalitzin els Jocs Mediterranis Tarragona 2018 d’aquest estiu.

La presentació de l’informe, que ha tingut lloc a la seu de la Representació Territorial de l’Esport a Tarragona, ha anat a càrrec del Dr. Andreu Camps, director de l’Observatori Català de l’Esport i doctor en Dret i Catedràtic de Gestió Esportiva a l’INEFC; Jordi Viñas, professor del Màster Gestió Esportiva a l’INEFC, i el Dr. Vicente Javaloyes, professor titular de gestió esportiva a l’INEFC. Els han acompanyat el representant territorial de l’Esport a Tarragona, Joan Plana, i el comissionat dels Jocs Mediterranis de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Villamayor.

L’estudi ha estat encarregat per la Secretaria General de l’Esport, d’acord amb l’Ajuntament de Tarragona, a l’Observatori Català de l’Esport, vinculat a l’INEFC, per analitzar la viabilitat del complex esportiu de l’Anella Mediterrània i valorar els possibles models de gestió.

Els autors de l’estudi aposten per un model de gestió supramunicipal, en què es dóna a l’Anella Mediterrània un ús combinat, que suma les activitats o usos esportius (prioritaris) a altres usos socials, econòmics, mediambientals, culturals, educatius, etc. Es preveu, així, un model que combina la gestió per part del Patronat Municipal d’Esports dels usos esportius amb un altre ens o òrgan municipal per a la gestió dels usos i activitats no esportives. Aquest altre ens o òrgan podria ser l’actual Fundació Tarragona 2018 després de les reformes estatutàries pertinents. També hi ha opció d’utilitzar alguna de les empreses municipals.

En aquest sentit, el representant territorial de l’Esport a Tarragona, Joan Plana, ha expressat la predisposició de la Secretaria General de l’Esport d’involucrar-se en aquest model de gestió “juntament amb la resta d’administracions”. “L’Anella Mediterrània tindrà, amb tota seguretat, un potencial que va més enllà de la pròpia ciutat i ha de ser un referent a la Catalunya sud”, ha afegit. A partir d’ara, Generalitat i Ajuntament treballaran conjuntament per avançar en la concreció d’una proposta de gestió.

En tot l’anàlisi realitzat es fa èmfasi especial en el fet que la gestió dels usos i el model que es proposi exigeix complir amb els criteris legals d’eficàcia, eficiència i estricta subjecció a la normativa d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat; que el model de gestió ha de cercar un equilibri entre la sostenibilitat esportiva, la sostenibilitat social, la sostenibilitat econòmica i la sostenibilitat mediambiental, i que aquest model ha de tenir en compte les propostes de llegat que la corporació municipal va formular quan va sol·licitar i li van ser concedits els Jocs Mediterranis.

L’Anella Mediterrània, epicentre dels Jocs

L’Anella Mediterrània, un dels epicentres dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, està situada al barri tarragoní de Campclar i inclou bona part de les instal·lacions esportives que permetran la disputa de la competició entre el 22 de juny i l’1 de juliol vinents. Les diferents infraestructures de l’Anella es poden classificar segons la seva tipologia en: espais esportius convencionals (Palau d’Esports, velòdrom, estadi d’atletisme, camp de rugbi i complex esportiu Campclar), espais complementaris (centre aquàtic i espais annexos a l’estadi d’atletisme per a llançament i escalfament), espais de lliure accés (zones verdes i camins) i espais de lleure actiu (llac artificial i àrea de picnic).

Per a la realització d’aquest estudi s’han analitzat 69 instal·lacions de molt diversa índole, cosa que ha aportat informació molt valuosa per realitzar una bateria de propostes que podran ajudar a dinamitzar els diferents espais de l’Anella Mediterrània i generarà ingressos econòmics, i per elaborar l’estudi econòmic provisional de l’Anella.

L’informe estableix també algunes propostes per rendibilitzar l’Anella econòmicament (Parc lúdic-esportiu, Destinació de Turisme Esportiu, Centre de Tecnificació Esportiva, Centre de Medicina de l’Esport i Expo Global Sport-Fira de l’Esport) i estudia les despeses que pot representar aquest complex.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

14 hores ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

4 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago