Els Premis Empresa Tarragona Impulsa i el programa Yuzz distingeixen el talent emprenedor del territori

El conseller Francesc Roca ha lliurat els guardons aquest vespre en un acte a l’Ajuntament de Tarragona.

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, ha presidit aquest vespre l’acte de lliurament dels Premis Empresa Tarragona Impulsa, així com les beques dels programes d’acceleració empresarial Yuzz i Tarragona Open Future, que ha tingut lloc al saló d’actes de l’Ajuntament de Tarragona.

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, que enguany arriben a la cinquena edició, tenen l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l’àrea d’influència de Tarragona.

Les bases del concurs contemplen tres categories: projectes empresarials en fase d’idea, empreses constituïdes en els darrers tres anys i promoció a l’emprenedoria per a centres educatius. Tots els projectes empresarials presentats tenen el domicili fiscal i el lloc de treball al Tarragonès, Baix Penedès, Alt Camp o Baix Camp, mentre que els centres educatius són del municipi de Tarragona. La dotació econòmica total dels guardons és de 13.000.

En aquesta convocatòria dels Premis Empresa Tarragona Impulsa s’han presentant 22 projectes. A continuació oferim la relació dels projectes guanyadors:

PREMI EMPRESA TARRAGONA IMPULSA – CATEGORIA PROJECTES EMPRESARIALS EN FASE D’IDEA

Guanyador (premi 3.000 €)

Litigest, d’Elisabet Cerrato i Rosa Casanova

Litigest vol donar un servei de gestió de la comercialització i venda de béns embargats en el marc d’un procés judicial. D’aquesta manera volen liderar el sector de l’execució judicial dels béns donant una solució alternativa a la subhasta judicial, preservant la seguretat jurídica i la justícia social.

Accèsits (1.500 € per a cada projecte)

Kamleon, de Jordi Ferré, Hèctor Gonzàlez i Pär Blanking

Kamleon vol ajudar a la gent a viure una vida més saludable a través de la democratització de tecnologies relacionades amb la salut. D’una banda, s’ha creat el “pegat de suor intel·ligent”, que permet mesurar en temps real la composició de la suor, i, d’altra banda, el “vàter intel·ligent”, que permet monitoritzar en temps real la composició de l’orina.

Lexcoop, d’Esther Costa i Luciano Banchio

Prestació dels serveis d’assessoria jurídica, advocacia, mediació (mètode alternatiu de resolució de conflictes) i coaching  a un client potencial de persones físiques, associacions i pimes amb recursos econòmics disponibles moderats o ajustats.

 

PREMI EMPRESA TARRAGONA IMPULSA – CATEGORIA EMPRESES CREADES DE MENYS DE 3 ANYS

Guanyador (premi 3.000 €)

Ilusion +, de Pau Torres  i Gina Córdova

Comercialitzadora de vi que escull bodegues de qualitat per etiquetar sota la marca Ilusion+ per fer consciència de les malalties neuro-degeneratives. A més per cada botella es destina un euro a la fundació que el client decideixi. Actualment estan col·laborant amb el projecte 4 fundacions: Fundació Miquel Valls, Fundació Esclerosi Múltiple, Fundació Noelia i Fundación Luzón

Accèsits (1.500 € per a cada projecte)

Tripacto d’Albert Buira i Rosa Pujol

Plataforma web que posa a disposició de venedors i compradors d’articles usats, un mètode de pagament i cobrament segur per ambdues parts que a més inclou el transport. Un cop es pacten les condicions de compravenda en qualsevol portal d’anuncis classificats (Wallapop, Vibbo, Milanuncios, etc.) els usuaris formalitzen la transacció a través d’Tripacto. Tripacto, no és un portal d’anuncis classificats, sinó un servei d’intermediació que ajuda a que les transaccions de compravenda que es realitzin en aquests portals es facin de la manera més beneficiosa per a totes les parts.

Orliva de Monsterrat Serramià

ORLIVA és una empresa que inclou: agricultura, cultiu i venda d’oli d’oliva i ametlles ECO, elaboració i venda de la garrofina (xocolata de garrofa), exportació d’especialitats catalanes a Alemanya i xarxa de petits productors eco. S’adreça a un públic que busca producte ecològic i amb origen.

PREMI A CENTRES EDUCATIUS DE SECUNDÀRIA I POSTOBLIGATÒRIA

(Reconeixement al treball desenvolupat i 1.000 € per al projecte guanyador)

Aprenem a emprendre amb el Desafío Junior, de l’Institut Martí i Franquès

 

Marina Alazand amb el projecte Emund, guanya el 5è Yuzz

D’altra banda, en el mateix acte també s’ha conegut el guanyador de la cinquena edició del programa Yuzz, adreçat a joves emprenedors amb projectes innovadors. En aquesta edició han optat 50 joves menors de 31 anys, dels quals 12 seleccionats van fer la presentació. Cal destacar un clar predomini de temàtiques com l’educació, la mobilitat i els e-commerce entre els projectes presentats.

La guanyadora ha estat Marina Alazand amb el projecte Emund, una productora de vídeos amb personatges de plastilina per apropar l’ensenyament més fàcilment a alumnes de preescolar i primària. El premi inclou una gratificació econòmica de 3.000 €, un programa d’acompanyament de tres anys, un viatge a Silicon Valley i l’opció d’optar a un premi de fins a 30.000 €, en cas de ser escollit el millor projecte Yuzz de tot l’Estat.

També han estat premiats els projectes Becure i Clodd amb una beca de 1.500 € i tres anys d’assessorament. Becure és una empresa que ven productes bonics per a la conscienciació sobre malalties estranyes liderada per Ingrid Carranza. Per la seva banda, l’Álvaro Pérez promou l’empresa Clodd de venta en línia de rellotges personalitzables.

Projectes Open Future

Per últim, en el transcurs de l’acte també s’ha fet la presentació pública dels projectes guanyadors de la segona edició del programa d’acceleració d’empreses Tarragona Open Future. Els guanyadors, que ja es van donar a conèixer el passat 22 de març, són:

Guanyador (premi de 3.000 € + tres anys d’acompanyament a càrrec del Servei d’Emprenedoria de Tarragona Impulsa):

  • Petits Enginyers, liderada per Adrià Garcés

 

Accèssits (premi de 1.500 € + tres anys d’acompanyament a càrrec del Servei d’Emprenedoria de Tarragona Impulsa):

  • Jacint Subirats i Ignasi Martinez, de Cubikayak
  • Gerard Ruf i Ariadna Queralt, de Matrice