La Policia investiga tres agents que es van mofar dels consellers a l’AN

Un vídeo penjat a Twitter mostra policies dient que a “l’osset” Junqueras el “posaran a quatre potes” a la presó i “li arreglaran l’ull”

Redacció.- La Direcció General de la Policia espanyola ha obert aquest divendres una informació reservada interna per les mofes que van fer tres policies dels consellers investigats per l’Audiència Nacional espanyola. En un vídeo penjat a Twitter es pot veure i escoltar com tres agents en diversos moments diuen que els furgons de la Guàrdia Civil que traslladaven els presos a centres penitenciaris anirien “follats” i entremig de riures feien referència a Oriol Junqueras dient-li “osset”. “A l’osset ja veuràs com el posaran”, “està arribant un osset a la presó”, “fins que el posin de quatre potes” o “li arreglaran l’ull”, són algunes de les expressions que intercanvien.
 
Justament, l’advocat d’Oriol Junqueras, Carles Mundó i Raül Romeva, Andreu Van den Eynde, ha anunciat aquest divendres de visitar-los al Centre Penitenciari d’Estremera que presentarà una denúncia per les condicions en què tots tres van ser traslladats aquest dijous des de l’Audiència Nacional a la presó. Van den Eynde ha explicat que les condicions del trasllat no van ser “les correctes”, tot i que no ha concretat els termes en què es podrien haver produït maltractaments. “Si el trasllat es va fer per part de gent valenta, també tindran la valentia de dir el que van fer”, ha dit. En aquest sentit, ha apuntat que el trasllat és “un espai de bastanta impunitat per fer conductes no massa regulars de tractament o de maltractament a detinguts i presos”.