Polèmica pel nomenament de Martí Barberà com a nou director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa

Demòcrates de Tarragona demana que se’l destitueixi perquè no és independentista i l’oposició a l’Ajuntament de Valls li retreu la duplicitat de càrrecs

ACN Valls .- El nomenament del regidor vallenc Martí Barberà com a nou director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa genera discrepàncies. D’una banda, en el ple extraordinari i d’urgència convocat aquest dimecres al migdia a l’Ajuntament de Valls per redistribuir les seves carteres, l’oposició li ha retret la duplicitat de càrrecs i que acabi desatenent la ciutat. D’altra banda, Demòcrates de Tarragona ha demanat, a través d’un comunicat, el seu cessament per “no creure en el procés independentista ni en el referèndum de l’1-O”. A partir d’aquí, titllen la incorporació d'”error gravíssim”. En declaracions a l’ACN, Barberà -que era d’Unió i ara no està afiliat a cap partit- ha respost que no pensa dimitir i ha tombat amb fermesa els arguments de Demòcrates. “Ells no són més catalans que jo, però les coses s’estan fent de forma legal i això ho hem de defensar”, ha dit.

L’únic regidor democristià a l’Ajuntament de Valls sense afiliació a cap partit en l’actualitat ha declarat, en resposta a Demòcrates de Tarragona, que “qui hagi confirmat el meu càrrec, està a les seves mans destituir-me l’endemà, però jo no penso dimitir”. “Ells no són més catalans que jo, ni defensen millor Catalunya que jo; i en relació a si sóc o no independentista… doncs jo no hi sóc amb els que defensaven la declaració unilateral d’independència, però les coses s’estan fent de forma legal, en un àmbit jurídic i de garanties per a tota la ciutadania, els demòcrates catalans ho hem de defensar, i més veient que a l’altre costat hi ha una paret, sempre hem partit d’una idea d’estat propi, per això ja vam votar al 9-N”, ha etzibat.

Demòcrates de Tarragona demanen la dimissió

El Comitè Demòcrata de la Regió del Camp de Tarragona ha demanat aquest dimecres al matí el cessament de Barberà, tot recordant el seu “acèrrim anti-independentisme” quan va acusar al president Mas d’impulsar tot el procés de l’estat propi per “mantenir la cadira i el poder” i va acusar a Junts pel Sí d’enganyar la ciutadania, entre d’altres, segons recorda el comitè.

El diputat de Junts pel Sí i portaveu Demòcrata a la Regió de Tarragona Carles Prats ha manifestat que “ens preocupa enormement que algú des de dins, a 60 dies de l’1 d’octubre, vulgui dinamitar el projecte sobiranista situant persones en el Govern que no creuen en el procés d’independència i el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, especialment en departaments clau com és el d’Ensenyament”. Segons afegeix Prats, “ens preocupa i trobem molt greu que persones com Martí Barberà formin part del consell de direcció del Departament d’Ensenyament, al llarg de les properes setmanes i en cas de la victòria del Sí”.

Intercanvi de retrets a l’Ajuntament de Valls

També aquest dimecres al migdia hi ha hagut ple d’urgència a Valls per redistribuir regidories, carteres i dedicacions arran el nomenament de Barberà -és la tercera modificació del cartipàs en el que va de mandat, en un govern amb pacte de CiU i ERC. Malgrat passar de dedicació exclusiva a règim d’assistències, Barberà seguirà sent regidor de Territori i Medi Natural, i també d’Ensenyament, Salut i Dependència, si bé part de les seves responsabilitats quedaran relegades als regidors Marc Ayala -que assumirà la gestió de la biblioteca comarcal Carles Cardó- i Dolors Farré -es quedarà les funcions de via pública. Ayala, com a nou portaveu del grup municipal del PDeCAT, passarà a tenir dedicació exclusiva, mentre que la 4a tinença d’alcaldia, que ostentava Barberà, passarà a mans del regidor Joan Carles Solé. Barberà també continuarà com a conseller al Consell Comarcal.

L’oposició li ha retret que acapari tants càrrecs i que la seva nova responsabilitat a Ensenyament li faci restar dedicació a la ciutat. La CUP ha criticat que els membres del govern municipal compaginin càrrecs amb altres administracions, cosa que l’alcalde Albert Batet ha rebatut afirmant que això permet que Valls tingui major “capacitat d’influència” en diversos àmbits i tenir “portes obertes” en molts departaments. Els cupaires també han preguntat directament a Barberà pel seu grau de compromís amb la independència de Catalunya, en sintonia amb el comunicat de Demòcrates, però no s’ha pronunciat en tota la sessió plenària.