Un poemari repassa l’obra més emblemàtica del clergue i literat espluguí Ramon Muntanyola

Editat en el marc de l’Any Mossèn Ramon Muntanyola, impulsat per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, la Diputació de Tarragona, la Generalitat, l’Arquebisbat de Tarragona i la Fundació Lluís Carulla

El president de la Diputació de Tarragona ha participat a la presentació del llibre

Un retrat precís de diferents viles i indrets del país, una expressió de la religiositat popular i del catalanisme cristià, un cant a l’esperança… Així defineixen el llibre Dia vindrà els promotors d’aquesta publicació, una antologia de poemes de Mossèn Ramon Muntanyola i Llorach editada amb motiu del centenari del naixement del clergue i literat espluguí (1917-1973). L’escriptor i exconseller de la Generalitat Joan M. Pujals ha tingut cura de l’edició d’aquesta publicació commemorativa (Publicacions Abadia de Montserrat) en el marc de l’Any Mossèn Ramon Muntanyola, impulsat per l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, la Diputació de Tarragona, la Generalitat, l’Arquebisbat de Tarragona i la Fundació Lluís Carulla.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha participat a la presentació de Dia vindrà, un acte que ha tingut lloc al Claustre de Sant Pau del Seminari de Tarragona i que ha comptat, així mateix amb l’assistència de l’exconseller de la Generalitat i qui ha tingut cura de l’edició del llibre, Joan M. Pujals; del Secretari General de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Quim Nin, de l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol; de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira; del director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Josep Massot; del coordinador del centenari, l’historiador Josep M. Vallès, i del director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Vicenç Villatoro. La presentació ha inclòs una lectura de poemes a càrrec dels rapsodes Pere Navarro, professor de la URV, i Benigne Rios, radiofonista i locutor.

L’edició d’aquest llibre és un dels actes centrals de l’Any Mossèn Ramon Muntanyola. Des del passat 1 d’abril i fins a final d’any, el seu poble natal i altres municipis de la demarcació acullen una trentena llarga d’actes literaris, musicals i culturals en general amb què es pretén aprofundir en l’obra i la personalitat de Muntanyola.