El pla Juncker ja ha destinat 410 milions d’euros en préstecs a Catalunya

El programa d’inversions de la CE finança projectes als ports de Barcelona i Tarragona, una recerca a Grífols i habitatge social a la capital catalana

ACN Brussel·les .- El pla Juncker, el Pla d’Inversions per a Europa, ha mobilitzat fins ara 410 milions d’euros a Catalunya, segons les dades publicades aquest dilluns per la Comissió Europea. Els projectes inclouen els 75 milions d’euros del crèdit del Banc Europeu d’Inversions per ampliar la zona logística (ZAL) del Port de Barcelona, els 105 milions pels accessos ferroviaris i per carretera, una inversió al Port de Tarragona o els 100 milions d’euros pel projecte de recerca de Grífols destinat a millorar el tractament de l’Alzheimer i de les malalties cardiovasculars. Divendres, es va firmar, també, un préstec de 125 milions per la construcció de 2.198 habitatges socials a Barcelona.
Al conjunt de la UE, el pla Juncker ha ajudat a mobilitzar 225.000 milions d’euros. El programa, llançat ara fa dos anys, ha arribat per tant ja als dos terços de l’objectiu inicial de mobilitzar 315.000 milions d’euros en inversions. Els diners beneficien els 28 estats de la UE i es preveu que unes 445.000 pimes rebran un millor accés al finançament.