El Pla d’Acció del llegat de Tarragona 2018 ratifica que els Jocs són una oportunitat per dinamitzar l’economia del territori

El document, coordinat per Tarragona Impulsa, s’ha presentat aquest matí a l’IMET

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc una presentació tècnica del Pla d’Acció del Llegat dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 davant de regidors i tècnics dels municipis seu de la competició i representants del teixit esportiu i empresarial del territori. La sessió ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació (IMET) i ha estat inaugurada pel conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic, Francesc Roca, i tancada pel conseller comissionat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor.

Entre els ponents, a banda dels consellers esmentats, també han intervingut, entre d’altres, Ramon Pallejà, director d’Operacions i Serveis de la Fundació Tarragona 2017; Alfred Pitarch, gerent del Club Reus Ploms; Dolors Micola, responsable de Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, i Ester Vilar i Josepa Miravet, tècniques de Tarragona Impulsa.

El Pla d’Acció del Llegat dels Jocs Mediterranis és un document orientat al desenvolupament local que concreta la planificació estratègica del llegat dels Jocs Mediterranis, en un procés que ha tingut una intensa participació i consulta dels diferents agents públics i privats del territori.

En concret, el Pla preveu diferents actuacions agrupades en 10 programes i 27 projectes a desenvolupar fins al 2019. Entre les accions que ja s’estan duent a terme destaquen la posada en marxa enguany de la Xarxa d’Agents Dinamitzadors de Seu dels Jocs i la creació l’any 2016 de la Xarxa de Turisme Esportiu. En aquest sentit, en breu es donarà una important passa endavant, ja que durant el matí s’ha confirmat l’elaboració d’un pla d’acció sectorial del turisme esportiu per a la dinamització econòmica i la generació d’ocupació.

Les línies estratègiques recollides en el document aposten per enfortir la visió i el model de cooperació territorial; la millora del capital humà, la seva ocupabilitat i la promoció de l’ocupació en sectors de futur; l’increment de la qualitat de l’entorn promovent hàbits de vida saludables i una cultura participativa, i la potenciació del sector esportiu millorant-ne la professionalització i la qualitat de gestió.

El Pla d’Acció del Llegat dels Jocs és un document elaborat per l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i que ha rebut la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017 i el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya. El projecte ha estat redactat i implementat pel Centre d’Estudis Olímpics i de l’Esport de la Universitat Autònoma de Barcelona.