PIMECAVA, sobre la DUI: “Qualsevol decisió una mica dràstica pot afectar el sector, el consum i l’economia en general”

Pla mig de Xavier Nadal, president de PIMECAVA, en roda de premsa. Imatge del 10 d'octubre de 2017 (horitzontal)

El president dels petits i mitjans cavistes insta les grans empreses a no traslladar les seus socials i a treballar per la “fortalesa” del sector

Redacció.- El president de PIMECAVA, Xavier Nadal, ha valorat aquest dimarts els efectes d’una declaració unilateral d’independència de Catalunya assegurant que “qualsevol decisió una mica dràstica pot afectar el sector, el consum i l’economia en general”. Així, la patronal de les petites i mitjanes empreses ha fet una crida a l’entesa entre el govern català i espanyol, i ha subratllat que “si la política no funciona, l’empresa ho nota”. Pel que fa al possible trasllat de les seus socials de Freixenet i Codorniu en cas que es declari la independència, Nadal ha instat les grans companyies a treballar de forma col•lectiva amb la resta d’elaboradors. “Traslladar la seu no és la mort de ningú, però ara més que mai hem de ser forts sectorialment”, ha afegit.

Xavier Nadal ha lamentat que les posicions dels governs català i espanyol estiguin “enrocades” i és en aquest sentit que ha vaticinat que “qualsevol decisió una mica dràstica” pot anar en detriment de l’activitat econòmica. El president de PIMECAVA ha assegurat que “fa 12 anys” que el sector arrossega complicacions, des que el 2005 es va produir el primer boicot al cava català, i ha insistit en demanar als governs que treballin per garantir “estabilitat i tranquil•litat” als empresaris.

D’altra banda, preguntat per si el sector del cava quedaria debilitat si Freixenet i Codorniu traslladessin les seves seus arran de la proclamació de la independència de Catalunya, Xavier Nadal ha evitat respondre i ha sortit en defensa de les petites i mitjanes empreses. “La gran empresa s’adreça al gran consum, mentre els petits ens dediquem a les especialitats i estem arrelats al territori”, ha apuntat, concloent que “cadascú pren les decisions que li semblen més adequades”. Sí que ha insistit, però, en reclamar “fer sector” entre totes les caves.

Primera fira exclusiva per a caves Gran Reserva

Xavier Nadal ha fet aquestes declaracions en el marc de la presentació de l”Experiència Gran Reserva’, la primera fira exclusiva de caves amb una criança mínima de 30 mesos que se celebrarà el 21 d’octubre al conjunt monumental d’Olèrdola (Alt Penedès). PIMECAVA hi preveu l’assistència d’una trentena d’elaboradors, amb la intenció d’oferir tastos per a professionals especialitzats i també per al públic general. A diferència d’altres fires de degustacions que funcionen a base de tiquets individuals, els organitzadors han creat una entrada única de 18 euros –reduïble amb un sistema de descomptes- que permetrà provar tots els productes.