El PDeCAT proposa recuperar la figura del regidor de barri

L’objectiu és posar fi a les dificultats que tenen les associacions a l’hora d’adreçar-se a l’Ajuntament per solucionar problemàtiques dels barris

 

 

 

Redacció.- Després de reunir-se amb nombroses entitats del teixit associatiu de la ciutat, el Grup Municipal del Partit Demòcrata (PDeCAT) a l’Ajuntament de Tarragona reclama a l’equip de govern (PSC-PP) que recuperi amb caràcter urgent la figura del regidor/a de barri i impulsi la creació de les taules d’entitats a cada barri. Ho plantejarà mitjançant una moció que defensarà en el plenari previst pel divendres 16 de març.

“Nombroses associacions assenyalen que no saben a qui adreçar-se per solucionar les problemàtiques que tenen al seu barri, troben a faltar un interlocutor vàlid entre la ciutadania i l’administració local”, ha assegurat el portaveu del PDeCAT, Dídac Nadal, que recorda que ja fa gairebé dos anys que l’equip de govern va decidir eliminar la figura del regidor/a de barri i que no s’ha posat en marxa cap alternativa per atendre les demandes del teixit associatiu.

“Les associacions veïnals i les diferents entitats existents als barris de la nostra ciutat són un canal molt important per vehicular les demandes i inquietuds de la ciutadania i l’Ajuntament de Tarragona ho està desaprofitant”, ha manifestat Nadal, que també considera urgent la creació de les taules d’entitats. “Cal que tots els barris, tal com reclamen nombroses associacions, comptin amb un punt de trobada on les entitats i l’administració local posin en comú les problemàtiques que el veïnat detecta en el seu entorn”, ha assenyalat el portaveu del PDeCAT.

La proposta de la creació d’una Taula d’Entitats a cada barri de la ciutat ja va ser aprovada mitjançant una moció del PDeCAT en el plenari del gener de 2016. La creació d’aquests punts de trobada, però, encara no s’ha fet realitat. “L’objectiu és millorar la coordinació entre totes les entitats i la relació d’aquestes amb l’Ajuntament, parlar de la situació i les problemàtiques del barri i posar en marxa les actuacions necessàries per donar resposta a les demandes expressades”, ha explicat Nadal.

“L’únic barri de la ciutat que compta amb una Taula d’Entitat és Sant Salvador, un clar exemple de l’èxit d’aquests òrgans de participació”, ha assenyalat el portaveu del PDeCAT.