La patronal de l’estiba acusa els treballadors de fer “vagues il·legals selectives encobertes”

Foto RTVE

Anesco apel·la a la “responsabilitat” dels sindicats perquè “reprenguin el diàleg” i desconvoquin les aturades anunciades

ACN Barcelona .- L’Associació Nacionals d’Empreses Estibadores i Consignatàries de Bucs (Anesco) ha reclamat als sindicats que “cessin les accions de vagues il·legals selectives encobertes”. La patronal lamenta que al marge de les vagues convocades oficialment, “se segueixen produint baixades intencionades de rendiments” a diferents companyies, amb l’objectiu de “pressionar il·legalment” la representació empresarial. Anesco exigeix “el cessament immediat d’aquestes accions coactives” i la intervenció de les Administracions perquè “vetllin” pel compliment de la legalitat vigent. En paral·lel apel·la a la “responsabilitat” dels sindicats perquè “reprenguin el diàleg”, desconvoquin les vagues anunciades, i garanteixin l’estabilitat del sector durant les negociacions.
Anesco continua oferint la “garantia” en la feina i el “manteniment” de les condicions dels treballadors actuals de l’estiba. I indica, doncs, que la petició de subrogació convencional “no ha de ser el motiu de les convocatòries de vaga, ni de les diferents mesures de pressió”, atès que “és acceptada” per la representació de les empreses.

Si es puntualitza, però, que no hi ha acord en relació a la subrogació dels treballadors futurs, i que el compromís de garantia de la feina i de les condicions actuals “no pot abastar treballadors que encara no ho són”.

D’altra banda, Anesco afirma que no pot acceptar la proposta sindical segons la qual les empreses que hi estan associades haurien de romandre a les Societats Anònimes de Gestió de Treballadors Portuaris (Sagep) actuals i haurien d’incrementar “l’obligatorietat legalment establerta” de contractar el 75% dels treballadors actuals. Aquestes condicions, indica Anesco, “podrien vulnerar” el dret a la competència i “fins i tot, incomplir l’aplicació efectiva de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”.