Categories: Opinió

ÒSCAR PERIS: La democràcia sempre guanya

Aquest 21 de desembre ens ho juguem pràcticament tot. El 21D defensarem recuperar les institucions catalanes, l’autogovern de Catalunya, el Govern legítim i la República. Però sobretot defensarem la democràcia, l’1 d’octubre, davant del bloc del 155 i aquest estat autoritari, capaç d’absolutament tot por la indisoluble unidad de España
Volem demostrar que nosaltres seguim creient en la democràcia, el valor més fonamental, i que aquesta situació la volem resoldre amb pau, urnes i vots com hem fet sempre. Quan ells ens han aplicat violència, escorcolls, prohibicions o presó, nosaltres els contestem dient que la solució al problema són els vots i és la democràcia.
L’1 d’octubre vam viure un moment extraordinari, una comunió absoluta entre els ciutadans i les institucions que van fer possible el referèndum. Les institucions van preparar la logística, però el poble hi va posar fins i tot el cos per defensar la democràcia. Amb aquest esperit ben viu afrontem aquestes eleccions i sabem que quan lluitem plegats per un objectiu comú som imparables.
El 21D hem de fer que la democràcia torni a guanyar i sobretot hem d’exigir la llibertat Presos Polítics. L’Estat ha obert una causa general contra l’independentisme. Una causa general que ha portat a Junqueras i 7 consellers més a la presó. Que ha portat els Jordis a la presó i on sembla que ara van a per Marta Rovira perquè té possibilitats de guanyar. Ens trobem davant una persecució política.
L’Estat se salta la separació de poders, empresona els dirigents socials i polítics absolutament pacífics, amb cossos policials que practiquen la violència desmesurada contra ciutadans pacífics, que provoca fins a 1.000 de ferits l’1Octubre, entre ciutadans que només volien exercir el seu dret a vot. Un Estat que tanca 150 webs restringint la llibertat d’expressió, que efectua escorcolls sense ordre judicial. S’ha pres declaració a investigats sense presència dels seus advocats i es van prohibit actes polítics.
Avui 10 persones són a la presó, però això no ens pot fer oblidar que fins a 800 persones entre la mesa del parlament, els alcaldes, regidors, membres del govern, dirigents polítics o d’entitats socials i culturals, informàtics o activistes a internet, estan pendents de la seva situació jurídica. 800 persones preseguides de les seves idees. 800 persones que ja han vist vulnerats els seus drets, que podrien perdre la seva llibertat o que podrien ser multats.
Tenim molta feina a fer, ho sabem. Per això, aquest 21 de desembre hem de demostrar que la democràcia sempre guanya, entre tots i totes. Dimecres, 6 de desembre, a les 19h al centre cultural municipal de Vallsus ho explicarem, amb el company Tardà, la candidata Llauradó i Núria Picas. Us esperem per tenim un camí a fer, seguim i fem República.
Òscar Peris, cap de llista d’ERC per Tarragona el 21D

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago