Osasuna denuncia “incompareixença” del Nàstic

Els de Pamplona presentaran un recurs al Comitè de Competició, que podria suposar la derrota del Nàstic per 3-0

 

Natxo Guinea.- La suspensió de l’Osasuna-Nàstic del passat divendres va asseure fatal en terres navarreses. Les xarxes socials van cremar, arribant a acusar als grana de “covardes” o de pretendre que els seus lesionats poguessin tornar a jugar. Però la mesura, entre afeccionats i en calent, no sol ser característica al món del futbol.

No obstant això, la polèmica no ha quedat aquí. El club rojillo ha explicat, a través d’un comunicat al seu web, que presentarà un recurs al Comitè de Competició pel que, diuen, suposa una infracció del reglament. Concretament, de la circular Nº5 Disposició Dissetena de la Real Federació Espanyola, que estableix que “tractant-se de competicions de caràcter professional, i a fi de no incrementar els problemes derivats de l’ajustat del calendari oficial, en els supòsits en què, per concórrer causa reglamentària, l’àrbitre suspengui un partit abans del seu començament o de la seva terminació, l’equip visitant procurarà romandre en la localitat en la qual es desenvolupa l’esdeveniment a fi que, si cessa la causa que va motivar tal suspensió, la trobada se celebri dins de les vint-i-quatre hores següents”.

El col·legiat de la trobada, Luis Mario Milla Alvendiz, va reflectir en l’acta després de la suspensió que “davant la possibilitat presentada de disputar la trobada dins de les 24 hores següents com estipula la circular Nº5 Disposició Dissetena de la RFEF, el delegat del club Gimnastic de Tarragona SAD es nega a celebrar la trobada en el temps indicat”.

Quedarà per veure com resol el Comitè aquesta qüestió, que podria suposar una victòria automàtica per tres gols a zero a favor d’Osasuna; club, d’altra banda, acostumat a polèmiques de tot tipus amb altres entitats.