Onze detinguts en l’operatiu antidroga a Tarragona, Torredembarra i Creixell

Els Mossos han intervingut 15.000 euros, droga, vehicles, telèfons mòbils i dues armes llargues

ACN Torredembarra .- L’operatiu antidroga que els Mossos d’Esquadra han iniciat a primera hora d’aquest dilluns porta ja onze detinguts al Tarragonès. Les entrades i escorcolls s’han fet a Tarragona, Creixell, i Torredembarra on s’ha produït el gruix de l’operació. L’operatiu s’hauria acabat però encara es podrien produir més detencions. El jutjat d’instrucció número 1 de Tarragona s’ha fet càrrec de les diligències, que han estat declarades secretes. En l’operatiu, els Mossos han fet fins a set entrades on s’han intervingut fins a 15.000 euros en metàl·lic, tres quilos i mig d’haixix, 100 grams de cocaïna, i 750 cabdells de marihuana llestos per al consum. També s’han intervingut tres vehicles, telèfons mòbils, material per a la distribució de droga, documentació, i dues armes llargues –una de balins i l’altra de boles de plàstic.
El gruix de l’operació ha estat a Torredembarra. Entre les diverses detencions i registres dels Mossos d’Esquadra, els agents han detingut el propietari de la cafeteria i restaurant Fabiola, ubicat a primera línia de mar. A primera hora, la policia ha portat emmanillat l’individu i s’ha registrat el local, mentre dues treballadores esperaven pacientment a una terrassa exterior. Posteriorment l’home, un català resident a Torredembarra, ha sortit detingut pels Mossos i traslladat a un vehicle policial -els agents han protegit la seva imatge i l’han fet pujar, de forma discreta, per un pàrquing al lateral de la cafeteria. Del mateix establiment, els agents s’han endut caixes amb documentació i altres pertinences. El local ha quedat precintat. En un altre punt de la població, al carrer de Barcelona, hi ha hagut diversos furgons policials durant tot el matí. Al número 3 d’aquest carrer s’ha detingut una noia, d’origen marroquí, que seria la parella sentimental d’un altre detingut, dies enrere, en el marc de l’operació antidroga centralitzada al barri de Sant Salvador.

L’operatiu d’aquest dilluns està relacionat amb el dispositiu que els Mossos d’Esquadra van dur a terme el passat 18 de maig a Tarragona, i que va acabar amb una vintena de detinguts, tres dels quals van ingressar a presó. La causa, que continua sota secret de sumari, està oberta pels delictes contra la salut pública -per venda al detall de cocaïna i marihuana-, receptació, blanqueig i pertinença organització criminal.

L’operatiu, que també va comptar amb la participació de la Guàrdia Urbana de Tarragona, es va desplegar per diversos habitatges del barri de Sant Salvador -especialment a la zona d’Interblocs-, el carrer Reial i l’Avinguda de Catalunya.