Categories: Noticies de Politica

Omella considera que la “concòrdia i la cohesió” són un dels principals reptes que tenen els catalans aquest 2018

L’arquebisbe de Barcelona alerta que “diversos observadors estan preocupats per les possibles conseqüències negatives que els fets polítics recents puguin representar per la societat”

 

Redacció.- El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, creu que els catalans “estem cridats a fer un esforç per teixir la concòrdia i la confiança mútua dins d’una societat en la qual es dona una gran pluralitat cultural, política i també religiosa”. Omella afirma que aquest és un dels principals “reptes” d’aquest 2018. En la carta dominical d’aquest 7 de gener, l’arquebisbe ha alertat que “diversos observadors atents a la nostra realitat actual estan preocupats per les possibles conseqüències negatives que els fets polítics recents puguin representar per a la cohesió social de la nostra societat”. Omella ha assegurat que “treballar per la cohesió social és responsabilitat de tots” i ha explicat que “l’església voldria assumir aquest repte” a les parròquies, escoles i institucions cristianes. Però ha subratllat que “cal que compartim tots” l’objectiu de “viure en comunió enmig de la diferència, com una gran família en la qual tots s’estimen i respecten malgrat les diferents opinions i procedències”.
L’arquebisbe de Barcelona compara la situació actual amb els anys seixanta i setanta, quan molts immigrants van venir a treballar des de molts indrets d’Espanya. Aquests, utilitzant el títol d’una obra de l’escriptor Paco Candel, van ser anomenats “els altres catalans”. Omella detalla que aleshores “molts sacerdots es van bolcar en afavorir la seva integració a Catalunya” amb “tota mena d’iniciatives que no tenien, aleshores, el suport oficial”. L’arquebisbe reconeix que “ara les circumstàncies socials són diferents” però assegura que “treballar per la cohesió social és responsabilitat de tots”. “Que Déu ens ajudi en aquesta tasca tan bonica i apassionant”, conclou Omella.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

Empresaris de Tarragona Destaca la Importància de la Formació d’un Govern Ràpid per Impulsar els Motors Econòmics Regionals

Amb les recents eleccions catalanes del 12 de maig i les pròximes eleccions europees del…

4 dies ago

Participació Activa d’EdT en les Eleccions Catalanes amb 82 Propostes Econòmiques per Tarragona

A l'aproximació de les eleccions a Catalunya, l'associació Empresaris de Tarragona ha estat particularment activa,…

4 dies ago

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

2 setmanes ago

En el nostre imaginari: La Transformació de Tarragona en una Ciutat Verda

Com organització empresarial tenim un conjunt de dures i obligacions amb la societat que ens…

2 setmanes ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 setmanes ago