Les obres de la Residència Mare de Déu de la Mercè ampliaran la capacitat del centre amb 66 places noves

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destinarà 5,4M€ a la remodelació de les 4 plantes de l’equipament que actualment no estan en funcionament

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest matí a Tarragona el projecte de remodelació de la Residència per a Gent Gran Mare de Déu de la Mercè. La consellera ha explicat que les obres se centraran en les 4 plantes de l’edifici que actualment es troben desocupades. “Amb el condicionament d’aquests espais, sumarem 66 noves places a l’equipament fins a disposar d’un total de 180 places en aquesta residència històrica de Tarragona. Un increment de més del 50%”, ha assegurat Dolors Bassa. “Aquesta rehabilitació integral ens permetrà reobrir les plantes tancades i oferir un gruix important de noves places públiques, que alleujarà les llistes d’espera a la demarcació”, ha destacat la consellera.
En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha explicat que les obres s’iniciaran a principis de 2018 i es preveu una durada d’uns 18 mesos. El Departament destinarà a aquest projecte de remodelació un total de 5.434.000 euros i per dur-lo a terme comptarà amb 1,5M d’euros procedents dels beneficis de la Grossa, que es destinen a programes socials.
El projecte presentat avui preveu ubicar a la planta 1 la bugaderia, manteniment i vestuari de personal. En les plantes 2, 3 i 4 se situaran els mòduls residencials. Cada planta formarà una unitat de convivència independent amb una capacitat de 21 usuaris, on s’agruparan els dormitoris, sales d’estar i menjador, unitats de control i el serveis de planta.  A banda, també s’ampliaran els serveis generals següents: en la planta segona, sala de reunions i  despatxos  d’assistent social i psicòleg; en la planta tercera, despatx de fisioteràpia i sala de motricitat; i en la planta quarta, despatxos d’atenció sanitària i podologia.
Pel que fa a les habitacions, les noves places es distribuiran en 26 habitacions dobles i 11 individuals.
El projecte també inclou remodelacions puntuals a les plantes 5 i 6, on es farà una redistribució sense variar el nombre de places per encabir l’ascensor  muntacàrregues per connectar interiorment els serveis de bugaderia de la planta 1 i la cuina central ubicada a la planta 6.
Pel que fa a l’exterior, s’urbanitzarà tot l’espai que està en contacte amb les plantes 1 i 2 per ubicar un nou espai cobert per l’accés de les ambulàncies i servei de transport sanitari de la residència i centre de dia, s’ubicaran 16 places d’aparcament i es crearan una sèrie de plataformes ajardinades  que permetran als usuaris del centre realitzar activitats a l’aire lliure.
L’any 2010 va finalitzar la remodelació de les plantes 5 a la 13, que van suposar una millora important tant pel que fa al confort com a la mobilitat, així com pel que fa a la dotació d’ajudes tècniques, especialment grues de sostre. Acabades aquestes obres, va quedar pendent la rehabilitació integral de les plantes 1 a la 4.
La residència, inaugurada l’1 de juliol de 1977, és de titularitat de la Generalitat des de l’any 1994.