Objectiu: una Tarragona més neta

L’Ajuntament llança una campanya de neteja intensiva per tota la ciutat des del 3 d’octubre

Redacció.- El dimarts 3 d’octubre arranca una campanya de neteja intensiva a tota la ciutat amb l’objectiu d’intensificar les tasques de neteja a la ciutat. En concret començarà per La Floresta, seguirà per l’Albada i acabarà a finals d’any a Bonavista. 2017 s’encetarà amb la campanya intensiva de neteja a Sant Ramon i Santa Isabel i acabarà el 18 de gener a Francesc Bastos, avinguda Vidal i Barraquer i carrer Pere Martell. Els treballs es realitzaran de dimarts a divendres de les 9.00 h fins a les 13.30 h, i cada dia s’actua en uns sectors determinats i prèviament senyalitzats.

“La finalitat d’aquest treball, consisteix a fer diverses tasques intensives i coordinades amb els diferents departaments municipals que actuen a la via pública”, expliquen l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; i la consellera de Neteja, Ivana Martínez. Per la seva part, l’alcalde Ballesteros ha destacat que aquesta nova campanya no representa “un cost econòmic sinó una millor organització dels mitjans de neteja”.

Per aconseguir-ho s’empraran tots els recursos possibles, sobretot amb aigua a pressió, però també es faran amb escombrat manual i mecànic pels carrers, es netejarà l’interior i l’exterior dels contenidors, es netejaran les papereres i es reposaran les malmeses. Especial atenció tindrà la neteja de pintades i la retirada de cartells de la via pública, així com la retirada d’herbes dels carrers, la neteja de parades d’autobús i la retirada d’adhesius de l’enllumenat públic.

“Stop al incivisme. Aquest és un tema de ciutat que ocuparà aquest curs polític perquè l’incivisme li costa a la ciutat 1,6 milions d’euros. Aquestes dades s’han mantingut estables respecte a l’any passat, el problema és que –a hores d’ara– pensàvem que s’hauria reduït i no ha sigut així. Amb les campanyes informatives que fem l’efecte és immediat i es produeix una reducció, però al cap de poc temps la gent es relaxa i tornen a créixer les dades”, afegeix Ballesteros. I conclou: “A la via pública no aconseguim rebaixar les xifres i això es tradueix que, amb el que gastem, cada dos anys podríem construir una llar d’infants”.