Oberta la convocatòria per a la 3a edició del programa de promoció de l’emprenedoria Tarragona Open Future

L’Ajuntament i Telefónica col·laboren en aquesta iniciativa adreçada a empreses innovadores i de base tecnològica.

Aquest estiu s’ha obert la convocatòria de la 3a edició de Tarragona Open Future, el programa d’acceleració empresarial que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Tarragona, a través de Tarragona Impulsa, i Telefónica.

Fins al 18 de setembre les persones interessades poden presentar els seus projectes emplenant el formulari disponible al web http://tarragona.openfuture.org. En aquesta edició es busquen vuit projectes i/o empreses emergents vinculades a la innovació, amb una base tecnològica, i relacionats amb sectors relacionats amb les temàtiques següents:

  • noves solucions en l’àmbit de l’esport
  • tendències innovadores en formació i desenvolupament professional
  • tecnologies per a la inclusió social
  • tecnologies aplicades a la sostenibilitat ambiental
  • noves tendències en l’aplicació tecnològica
  • tecnologies aplicades al patrimoni cultural
  • tecnologies al servei de la logística

 

Del 19 al 22 de setembre s’avaluaran les sol·licituds. Uns dies després, del 25 al 29 de setembre, hi haurà la preselecció de sol·licituds, mentre que els vuit participants desenvoluparan les activitats des del 17 d’octubre fins al 21 de març de 2018.

Els projectes o empreses emergents seleccionades gaudiran d’un espai de treball al Crowdworking Green M1 de la Tabacalera i un assessorament personalitzat en aspectes com el model de negoci, branding o qüestions jurídiques, a més d’un acompanyament per aconseguir finançament per desenvolupar els projectes, entre d’altres.

Un cop acabat el programa, els equips tècnics i experts externs avaluaran la feina dels 8 participants i premiaran les 3 millors iniciatives, que obtindran una beca econòmica (de 3.000 € en el cas de l’empresa guanyadora i de 1.500 € per a les altres dues) i un programa de consolidació empresarial durant tres anys.

Durant les 2 edicions anteriors han participat al programa 23 empreses. Les guanyadores del primer premi de les anteriors edicions van ser Petits Enginyers, al 2017 i Rio Longboard, al 2016.

El programa Telefónica Open Future es desenvolupa a 17 països i ofereix a les iniciatives del territori la possibilitat de guanyar visibilitat i oportunitats de negoci a nivell internacional des de la seva plataforma i amb la participació en esdeveniments globals com el 4YFN, el saló de les noves empreses tecnològiques del Mobile World Congress.