Categories: Noticies d'Economia

La nuclear Ascó I es torna a connectar a la xarxa després d’acabar la recàrrega de combustible

Durant aquesta parada s’han dut a terme intervencions per incrementar la seguretat i orientades a l’operació a llarg termini de la central

ACN Ascó .- La unitat I de la central nuclear Ascó torna a estar connectada a la xarxa elèctrica des de dos quarts de set de la tarda d’aquest diumenge 25 de juny, un cop finalitzats els treballs corresponents a la 25a recàrrega de combustible, donant pas a un nou cicle d’operació de la planta. Més d’un miler de treballadors addicionals de diferents empreses de servei han participat en les tasques de manteniment d’aquesta recàrrega on s’han dut a terme més d’11.800 ordres de treball. La majoria de les intervencions fetes han estat adreçada a incrementar la seguretat de la central i la seva operativitat a llarg termini. Entre els treballs fets, cal destacar la substitució de motors en diversos equips de seguretat, la modernització del sistema de control electrohidràulic de la turbina principal i les inspeccions completes dels tubs dels tres generadors de vapor i del recobriment metàl·lic de la contenció.
Un altre treball singular ha consistit en l’extracció de l’intern inferior del vas del reactor, activitat que ha permès fer una inspecció dels suports i guies d’aquesta estructura, verificant el seu correcte estat de conservació i l’absència de danys. Es tracta d’una activitat complexa, realitzada per personal altament especialitzat, entre el qual es troben operadors de càmera, gruistes, operaris de caps, operaris elèctrics, bombers i monitors de protecció radiològica, a més del cap de maniobres i els supervisors d’ANAV.

Substitució del rotor
També s’ha dut a terme la inspecció completa de l’alternador principal, incloent l’extracció del rotor. En dur a terme aquesta activitat, es va constatar que aquest equip requeria ser reparat, el que va portar a determinar la seva substitució, malgrat no estar inicialment previst en el programa de recàrrega. Per a això, ANAV va decidir desplaçar el rotor disponible a la central nuclear Vandellòs II, que va ser traslladat a Ascó, mitjançant un transport especial.

Aquesta 25a recàrrega de combustible de la central nuclear Ascó I marca, així mateix, la finalització del projecte de reforç de la seguretat, ja que en ella s’ha procedit a completar la implantació de l’última modificació de disseny: la substitució dels segells principals de les bombes de refrigerant del reactor.

Amb aquesta intervenció conclou, per tant, un projecte de cinc anys de durada i d’uns 100 milions d’euros d’inversió en les tres centrals d’ANAV, l’objectiu del qual ha estat augmentar la robustesa de les plantes per fer front a eventualitats extremes, que poguessin anar més enllà de les seves bases de disseny.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

4 dies ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

2 setmanes ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

2 setmanes ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago