Categories: Noticies d'Economia

Nova linia del ICF per finançament per pimes

L’ICF i la Comissió Europea obren una línia de finançament per a pimes per valor de 184 milions d’euros

Els préstecs aniran de 100.000 a 2.500.000 euros i es podran destinar a circulant o inversió
ACN Barcelona .- L’Institut Català de Finances (ICF) i la Comissió Europea han presentat aquest dimecres una nova línia de finançament dotada amb 184 milions d’euros i destinada a petites i mitjanes empreses. L’instrument estarà cofinançat al 50% entre l’ICF i el fons FEDER de la UE i consta de préstecs per a circulant o inversió per un import d’entre 100.000 i 2.500.000 euros. Es finançarà el 70% del projecte a un interès euríbor a 12 mesos més un diferencial a partir de l’1%, a retornar en un termini d’entre 2 i 15 anys (segons la modalitat de préstec) i amb possibilitat de carència. Els requisits per optar al finançament és ser una empresa d’entre 10 i 250 treballadors i facturar entre 2 i 50 milions d’euros (o tenir un balanç d’entre 2 i 43 milions).
En el marc del saló Bizbarcelona, el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, ha destacat que l’accés al finançament ha millorat durant els últims anys i especialment durant els últims mesos, però que “l’accés no és homogeni per a totes les empreses i les pimes necessiten finançament per a inversions estratègiques en millors condicions de preu i termini”.

“Per això vam creure que hi havia un espai per a un producte com ‘ICF Eurocrèdit’, prioritzant determinats tipus d’inversió, especialment en sectors estratègics de l’economia catalana (segons els paràmetres del programa RIS3CAT), que tinguin un efecte multiplicador i que permetin un creixement estructural de l’empresa, com són per exemple els projectes d’internacionalització”, ha sentenciat el responsable de Promoció Econòmica del Govern.

Inversió induïda de 350 milions d’euros en 5 anys

La línia de crèdit de 184 milions d’euros estarà cofinançada al 50% entre l’ICF (92 milions) i el fons FEDER (92 milions). La directora general d’Inversions Creditícies i Risc de l’ICF, Anna Àlvarez, ha estimat que aquesta nova línia de crèdit generarà una inversió induïda de 350 milions d’euros en els propers 5 anys. El programa 2014-2020 del fons FEDER destinarà 868,4 milions d’euros a Catalunya en aquest període, una xifra que representa un 68,1% més que en el programa anterior (2007-2013).

El cap d’unitat adjunt de la unitat d’Espanya, Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea, Jordi Torrebadella, ha afirmat que l’instrument financer serà “una història d’èxit” i ha recordat que el FEDER està donant ajudes a Catalunya i al conjunt de l’Estat des de fa 30 anys. El representant comunitari ha assenyalat algunes de les infraestructures de comunicació o els projectes científics, arquitectònics o urbanístics que ha finançat aquest fons comunitari i ha afegit que ara també cal contribuir al creixement de les pimes.

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La CEPTA, en perill de liquidació

La patronal tarragonina té un deute acumulat de 583.000 euros. El principal deute es va…

1 dia ago

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

1 setmana ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

1 setmana ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

1 mes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

1 mes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago