Nova fuga no tòxica al polígon petroquímic nord de Tarragona

La fuga ha tingut lloc fa una hora aproximadament a l’empresa Carburos Metálicos

Fa una hora aproximadament, s’ha produït una nova fuga d’una vàlvula de l’empresa Carburos Metálicos, situada al polígon petroquímic nord de Tarragona. Segons les informacions que ha rebut la Fundació Mare Terra Mediterrània, la fuita ha estat d’un derivat el nitrogen no tòxic, i s’ha format un núvol negre.

Per altra banda, el 112 ha assegurat que la fuga ha estat de vapor d’aigua i que, per tant, no hi havia cap perill. Amb el núvol negre que s’ha format, les persones properes al polígon i els treballadors s’han espantat pensant que hi podria haver algun perill, ja que vistes les experiències passades, el risc de la indústria és real.

“Cal deixar clar que no hi ha risc en cap dels dos casos, però des de la Fundació Mare Terra Mediterrània i la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) recordem a l’Ajuntament de Tarragona que encara no s’ha convocat cap reunió per millorar el PLASEQCAT. Els polígons de la ciutat estan vius. Tot i les mesures de seguretat, la població està exposada
nombrosos riscos. Per aquest motiu, seguim exigint més mesures preventives i millors canals de comunicació, sobretot en aquests moments tan delicats i sensibles que està sofrint la ciutadania”, ha manifestat Ángel Juárez, president de la CET.