Nova edició de l’Experiència de Periodista, patrocinada per Repsol

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, han oficialitzat avui la reedició, per vuitè any consecutiu, d’aquest compromís de col·laboració. CEDIDA

Danae Boronat, Anna Surinyach, Txell Feixas i David Jiménez participen en el marc del conveni de col·laboració entre el Col·legi de Periodistes i Repsol

Els periodistes Danae Boronat, Anna Surinyach, Txell Feixas i David Jiménez participaran en la dotzena edició del cicle de conferències Experiència de periodista, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol/URV d’Excel·lència en Comunicació l’Ajuntament de Tarragona.

La tarragonina Danae Boronat, especialitzada en periodisme esportiu i actualment a l’equip de Movistar La Liga, inaugurarà el cicle dilluns 24 de febrer; dilluns, 2 de març, serà el torn de la fotoperiodista especialitzada en temes de migració Anna Surinyach; el 9 de març, hi participarà Txell Feixas, corresponsal de la Corporació Catalana a l’Orient Mitjà des de Beirut; i el punt i final del cicle el posarà, el 16 de març, David Jiménez, autor del bestseller El Director.

L’objectiu del cicle de conferències és que reconeguts professionals dels mitjans de comunicació posin a l’abast del públic la seva visió del món de la comunicació i la vivència personal del procés d’informació pública.

Aquest cicle es du a terme ininterrompudament des de l’any 2009, i ha comptat amb la participació de Xavier Graset, Josep Capella, Ferran Espasa, Josep M. Martí, Pilar Aymerich, Joan Salvat, Milagros Pérez Oliva, Jordi Basté, Pepe Baeza, Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Xevi Xirgu, Llibert Teixidó, Màrius Serra, Carles Capdevila, Rafael López-Monné, Raquel Sans, Antoni Coll, Ramon Besa, Fàtima Llambrich, Antoni Bassas, Josep Martí Gómez, Sergi Vicente, Cristina Puig, Xavier Aldekoa, Toni Clapés, Ramón Lobo, Joaquín Luna, Yolanda López, Ernesto Ekaizer, Mònica Terribas, Victor Amela, Esther Vera, Joel Mestre, Jordi Borràs, Patrícia Plaja, Jordi Baró, Joan M. Pou, Laura Rosel, Ricard Torquemada, Carlos Enrique Bayo i Emilio Morenatti.

Les conferències es duran a terme a les 19.00 hores a l’Antiga Audiència de Tarragona (Pl. del Pallol, 1-3). L’entrada és lliure.

Reedició del conveni entre el Col·legi i Repsol

L’activitat s’emmarca en l’acord de col·laboració entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol, consistent en diferents accions de comunicació d’interès pels periodistes i la societat en general, així com d’altres més específicament dirigides als col·legiats tarragonins.

En aquest sentit, l’acord, iniciat l’any 2013, estableix el finançament per part de Repsol de la dotzena edició de l’Experiència de Periodista, que inclou la inserció de baners publicitaris a diversos mitjans i l’edició de material gràfic de les conferències; l’organització d’una jornada de caràcter formatiu sobre temes tècnics; el patrocini de sessions de formació i desenvolupament que ofereix el Col·legi i el manteniment durant aquest 2020 de l’APP de convocatòries de premsa del Camp de Tarragona, ConvoAPPTGN.

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, han oficialitzat avui la reedició, per vuitè any consecutiu, d’aquest compromís de col·laboració.

Dilluns 24 de febrer de 2020. 19h. Antiga Audiència                                           

Danae Boronat (Tarragona, 1985) és una periodista especialitzada en la retransmissió esportiva. Va iniciar-se a RNE i Onda Cero Tarragona per fer el salt, l’any 2010, a Deportes Cuatro. A partir del 2015 va presentar a beINSports programes d’actualitat esportiva i de futbol, i des de la temporada passada és presentadora a Movistar La Liga. Col·labora a Esports Rac1, el Matí de Catalunya Ràdio i Esport3. L’any 2019 es va convertir en la primera dona en narrar a la televisió un partit de futbol.

Dilluns 2 de març de 2020. 19h. Antiga Audiència                                    

Anna Surinyach (Barcelona, 1985) és una periodista i fotoperiodista especialitzada en temes de migració, refugiats i drets humans. La seva mirada neta s’ha fixat en la crisis del Mediterrani, l’epidèmia de l’Ebola o els conflictes del Iemen, Colòmbia, Sudan del Sud, Síria, Congo i República Centreafricana, entre d’altres. És editora gràfica de 5W. Durant sis anys va treballar com a fotògrafa per a Metges Sense Fronteres.

Dilluns 9 de març de 2020. 19h. Antiga Audiència

Txell Feixas (Mediona, 1979) és en l’actualitat la corresponsal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals a l’Orient Mitjà des de Beirut. Ha cobert la guerra contra Estat Islàmic a l’Iraq, la caiguda del Califat des de Rojava o les Marxes pel Retorn a la Franja de Gaza. Anteriorment va ser al Matí de Catalunya Ràdio amb Mònica Terribas, redactora especialitzada en economia a la delegació de la CCMA a Madrid, a Catalunya Informació i a Catalunya Cultura. Començava la seva trajectòria a Ràdio Vilafranca.

Dilluns 16 de març de 2020. 19h. Antiga Audiència          

David Jiménez (Barcelona, 1971) Va treballar durant 18 anys com a corresponsal i reporter de guerra abans de ser nomenat director d’El Mundo en 2015. Va ser acomiadat un any després perquè es va enfrontar a l’empresa i als poder polítics i econòmics d’Espanya. Treballa com a columnista a The New York Times i és comentarista polític de RTVE. Ha publicat quatre llibres, inclòs el bestseller El Director. Actualment és productor executiu de la sèrie que portarà aquest èxit editorial a la pantalla.