Nomad Festival tanca amb un 23% més d’assistents la temporada 2018

Nous reptes de creixement pel 2019.

  • Augmentar els dies anuals de festival i sortir fora de Catalunya, alguns dels projectes de futur de l’esdeveniment

Nomad Festival, l’esdeveniment cultural itinerant que fusiona diferents disciplines a l’aire lliure, ha tancat aquest mes de novembre la temporada 2018 amb molts bons resultats. Després de més de sis mesos de ruta per Catalunya , 3.000 quilòmetres recorreguts i nou festivals, Nomad Festival ha atret milers de persones amb la seva oferta que fusiona música, gastronomia, market i animació familiar, amb un increment del 23% d’assistents respecte de l’any 2017

Danniel Vicente, fundador i responsable de Nomad Festival, qualifica com a “molt positiu” aquest any, en què s’ha aconseguit la consolidació del projecte gestat el setembre del 2015 i que va inaugurar-se un any després a Cervera. Nomad Festival ha aconseguit fins i tot batre un record propi aquest 2018, aplegant 23.000 persones durant els cinc dies d’esdeveniment a Miami Platja (Mont-roig del Camp) el passat mes d’agost.  En una altra de les cites d’èxit d’aquest any, Nomad Festival va atreure 12.000 persones en una sola nit a Guissona, el passat mes de setembre, durant el concert de la banda Buhos.

Les bones sensacions són també compartides amb les marques independents que han col·laborat amb el Market de Nomad Festival i els foodtrucks que s’han sumat a les diferents parades de la temporada. “El reajustament aplicat a les tarifes i el nombre assolit de marques i cuiners han generat major rendibilitat econòmica als expositors, fet que ha generat una major acceptació a les poblacions i esperem que també suposi una relació de llarga durada amb aquestes marques”, destaca el fundador de Nomad Festival. 

Més dies de festival 

Aquest 2018 Nomad Festival ha arribat per primer cop a Barcelona, amb dos esdeveniments a la Nau Bostik; s’ha estrenat també a llocs com Castelldefels, i ha repetit en places consolidades en el seu calendari com Sant Feliu de Guíxols, Tortosa, Salou, Guissona i Cervera, on va néixer el festival. Els organitzadors destaquen especialment l’èxit assolit amb la tematització d’alguns dels festivals, que ha estat una de les novetats d’enguany. Així, a Miami Platja es va celebrar la primera Nomad Nit Blanca coincidint amb la lluna plena del 25 d’agost, i a Nau Bostik de l’1 al 4 de novembre es va viure un Nomad Festival especial Halloween.

De cara al proper any, els responsables de Nomad Festival ja treballen per consolidar encara més el festival i augmentar els dies de festival, que aquest 2018 ja han estat 35. En aquest sentit, Nomad Festival es planteja de cara al 2018 nous reptes com la creació d’un campament Nomad fixe durant l’estiu, sortir fora de Catalunya i aconseguir un festival totalment sostenible.  

L’experiència itinerant

Nomad Festival va néixer de la voluntat d’unir diferents disciplines culturals i fer-les itinerants per diferents poblacions catalanes per estendre l’experiència Nomad arreu del territori. A Nomad Festival es busca que tothom tingui espai, des dels més petits fins a adults i joves. Aquesta temporada 2018 el festival ha passat per vuit poblacions diferents de la geografia catalana: Barcelona, Tortosa, Cervera, Sant Feliu de Guíxols, Castelldefels, Miami Platja, Guissona i Salou.