No al parc aquàtic de Tamarit

L’Ajuntament de Tarragona no autoritzarà la instal·lació d’un parc aquàtic a la franja marítima de la platja de Tamarit

El conseller de Domini Públic, Xavier Puig, ha explicat que després d’avaluar la proposta presentada, s’ha decidit desestimar-la “per preservar el caràcter de platja natural de Tamarit i el valor paisatgístic de la desembocadura del Gaià. D’altra banda, s’ha tingut en compte que la possible afluència d’usuaris podria comportar problemes de mobilitat a l’entorn, especialment considerant les característiques dels accessos a l’espai”.

Comunicat de Tamarit Beach Resort

Des del Tamarit Beach Resort respectem la decisió de l’Administració pública i lamentem totes les molèsties que s’hagin pogut ocasionar a la població de Tamarit i voltants. Mai ha estat la nostra intenció generar cap tipus de conflicte entre els usuaris de la platja, els turistes de la zona i, molt menys, els habitants de Tarragona.

Tot i així, creiem convenient explicar que algunes de les afirmacions i comentaris realitzats durant els últims dies no s’ajusten a la realitat del projecte, que ha estat dissenyat i desenvolupat especialment per a la platja de Tamarit:

– La instal·lació del parc inflable ha estat un procés llarg i laboriós, en el qual s’han hagut de preparar estudis i anàlisis per a la comprovació de l’entorn, de manera que s’ha tingut especialment en compte l’espai natural de la desembocadura del riu Gaià.

– La plataforma compta amb ancoratges ecològics que eviten el maltractament de la flora i la fauna submarina. Aquest tipus d’instal·lacions està dissenyat per a la seva instal·lació temporal i tenen especial cura del medi marí, amb el que cap plàstic o residu derivat del parc aquàtic quedarà sobre la platja de Tamarit.

– Els estudis preparats sobre la base de la implementació de la plataforma aquàtica asseguren que el parc no afecta les vistes del castell, de manera que l’impacte mediambiental i visual és mínim.

La nostra idea ha estat sempre la d’oferir un servei atractiu per a la població (tant per als nostres hostes com per als d’altres càmpings i fins i tot properes). Al Tamarit Beach Resort estem molt conscienciats sobre la contaminació i la cura de la biodiversitat de la zona; no permetríem que qualsevol de les nostres activitats -sigui del tipus que sigui- pogués ocasionar danys de cap tipus a l’entorn de Tamarit.

El càmping voldria remarcar que la seva intenció mai ha estat la de massificar la platja sinó fer que tots aquells que volen gaudir d’un espai com el de Tamarit puguin fer-ho per la seva àmplia oferta en serveis de qualitat i la seva cura entorn. Un entorn que, des de fa més de 55 anys, es cuida des del Tamarit Beach Resort per conservar i potenciar; un entorn que ens fa sentir orgullosos de pertànyer a un resort que treballa dia a dia en la creació i manteniment de les diferents espècies animals i vegetals que hi habiten.