Neix una plataforma de fires i mercats de música de parla catalana que vol esdevenir “un corredor mediterrani de cultura”

La iniciativa es diu “Quatre Vents” i la integren el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa, la fira Trovam del País Valencià i la Fira B! de les Illes

ACN Vic .- El Mercat de Música Viva de Vic ha vist néixer aquest dimecres a la tarda la plataforma “Quatre Vents”, un conjunt de fires i mercats de música de parla catalana formada pel propi mercat, la Fira Mediterrània de Manresa, la fira Trovam del País Valencià i la Fira B! de les Illes Balears. Un dels objectius és crear sinergies perquè els artistes dels diferents territoris puguin actuar a les diferents fires i mercats. El seu portaveu, Joan Gregori, ha explicat a l’ACN que a llarg termini la plataforma pretén crear “un corredor mediterrani de cultura” entre mercats que són molt pròxims pel que fa a la cultura i la llengua.

Joan Gregori ha explicat que des d’un primer moment la plataforma vol ser un punt de contacte perquè les diferents fires i mercats dels territoris de parla catalana (Mercat de Música Viva de Vic, Fira Mediterrània de Manresa, Trovam i Fira B!) puguin establir “un intercanvi natural” d’artistes que canten en llengua catalana. I, d’aquesta manera, poder arribar a crear “un pol cultural al voltant de la mediterrània des dels territoris de parla catalana”.

El director del MMVV, Marc Lloret, ha apuntat que la plataforma és tota una declaració d’intencions de les quatre fires i mercats que la conformen “amb la voluntat que hi hagi moviment d’artistes de cada territori a les altres fires”. De fet, segons Lloret, aquest intercanvi ja s’ha anat donant d’alguna manera des de fa temps, “però creiem que és bo donar-li forma i contingut i anar més enllà i que la col·laboració tingui possibilitats de contribuïr a la mobilitat dels grups pel territori”.

Joan Gregori, director de la fira Trovam del País Valencià, ha explicat que aquests contactes entre les diferents fires i mercats també es donen a altres nivells. “Al País Valencià portem 20 anys de retard i els contactes també ens serveixen per veure com es fan les coses al Principat i que una fira com la nostra que té quatre anys de vida pugui anar creixent”, ha afegit. “Hi ha companys que tenen un camí de 25 anys fet, per tant és absurd que intentem inventar una cosa des de 0”, ha afegit.

Gregori també ha explicat que tenen molt clar que cal tendir cap a un mercat “el més unificat possible”. “Tenim un denominador comú, històric, cultural i lingüístic molt fort, i a partir d’aquí cal enllaçar aquesta realitat per caminar conjuntament”, ha assenyalat el portaveu.