Neix una nova associació d’empresaris per impulsar la Part Baixa de Tarragona

Anuncien una revetlla a la plaça dels Carros durant la nit de Sant Joan

ACN Tarragona .- #BaixaTGN és el nom de la nova associació que pretén revitalitzar la Part Baixa de Tarragona. L’entitat, impulsada pels responsables de les empreses d’oci Premium Group i Zero Produccions, neix amb vocació d’agrupar el teixit empresarial, incloent-hi els bars i restaurants de la zona, i contribuir a explotar les potencialitats de la zona. L’Associació de Veïns del Barri del Port també dona suport a la iniciativa, que ha cristal·litzat després de vuit mesos de feina. L’objectiu és dinamitzar el barri amb diverses activitats com la celebració d’una revetlla per Sant Joan a la plaça dels Carros i la voluntat de repetir les festes de la KukiTecla i la Cucafesta. #BaixaTGN també vol millorar la comunicació amb els veïns i fer d’interlocutor amb l’Ajuntament en les demandes de més seguretat, civisme i neteja.
Segons ha explicat el president de l’associació i responsable de Premium Group, Toni Vera, la nova entitat té com a objectiu impulsar diverses iniciatives per aprofitar les potencialitats del barri. “No hem de pensar que estem degenerant ni que anem cap avall, sinó pensar molt en positiu perquè el barri torni a brillar”, ha defensat.

Un altre dels impulsors de #BaixaTGN, el responsable de Zero Produccions, Tonet Sànchez, ha reivindicat que volen “donar vida al barri”. Experiències com la Cucafesta van servir per iniciar els contactes i emprendre el nou projecte, que enguany preveu endegar, en col·laboració amb els veïns, una revetlla per Sant Joan a la plaça dels Carros. La festa, entre les deu de la nit i les quatre de la matinada, comptarà amb les actuacions de la banda Rumbes Canya i els discjòqueis residents de les empreses d’oci nocturn que han impulsat l’entitat.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Rosa Puig, ha valorat positivament la iniciativa i ha confiat que l’activitat a la Part Baixa vagi en augment. “Aquesta zona havia quedat molt malament, però ara sembla que torna a reviure”, ha celebrat. Segons Puig, cal procurar que les festes no se celebrin només a la Part Alta i que es reparteixin arreu de la ciutat.

Els empresaris han explicat que comparteixen les preocupacions dels veïns i que vetllaran perquè l’oci nocturn sigui “sostenible”. Alhora, estan disposats a fer d’interlocutors amb l’Ajuntament per defensar les demandes de més seguretat, civisme i neteja a la zona. La presidenta veïnal, a més, ha reiterat la petició que es reformi la plaça dels Carros per dignificar la principal entrada al port.