Neix el ‘màster-xef’ de les escoles d’hostaleria de Catalunya

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha presentat a Barcelona els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

L’elecció del premiat es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘màster xef’ en el qual poden participar totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l’impuls de l’Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l’apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

L’elecció del premiat es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘màster xef’ en el qual poden participar totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per a concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i portin estudiant cuina més d’un any.

Els aspirants han d’enviar una recepta lliure amb la seva fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d’entre tots els inscrits es triaran 12 per cada província, que passaran a un sistema d’eliminatòries (semifinals) que es desenvoluparan a Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida. Allí, els aprenents hauran d’elaborar en dues hores i mitja uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d’Origen de Les Borges Blanques. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.

El jurat està integrat pel mateix Josep Lladonosa, xef del restaurant ‘7 portes’ de Barcelona; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals valorarà aspectes com el sabor, la textura, l’aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.

Els dotze cuiners seleccionats competiran en la gran final que tindrà lloc a la fi d’abril en el Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques i el lliurament de premis està prevista al maig, amb dates sempre subjectes a l’evolució de la conjuntura sanitària. Lògicament, totes les proves es realitzaran sota els més estrictes protocols de seguretat anti-Còvid.

Calendari

22/01/2021. EL PREMI I EL JURAT

Presentació física del Premi, del jurat i showcooking amb motiu dels I Premis Gastronòmics Josep Lladonosa en la Fira de l’Oli de Les Borges Blanques.

09/02/2021. LES ESCOLES

Presentació de les escoles participants de tota Catalunya en la seu de GRUP RULL (Lleida).

23/02/2021. CONCURS

Primera semifinal del concurs a l’Escola d’Hostaleria de Girona. Sortiran tres cuiners triats pel jurat en cada semifinal.

09/03/2021

Segona semifinal en el Pavelló de Fires i Congressos de Tarragona.

23/03/2021

Tercera semifinal a l’Escola d’Hostaleria de Lleida

13/04/2021

Quarta semifinal a l’Escola d’Hostaleria de Barcelona.

20/04/2021. LA FINAL

Gran final dels I Premis Gastronòmics Josep Lladonosa el Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques amb els 12 millors cuiners seleccionats de tota Catalunya.

MAIG 2021. LLIURAMENT GUARDONS

Premis

Es lliuraran tres premis a les millors creacions gastronòmiques que consistiran en un motiu escultòric derivat de la imatge del concurs.

Beques de formació Les Borges Blanques, Capital de l’Oli

  • Primer premi. Stage de formació d’un any en el restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona.
  • Segon premi. Stage de sis mesos en el restaurant ‘Deliranto’ de Salou
  • Tercer premi. Stage de tres mesos en el restaurant ‘El Ginjoler’ de Cornellà de Sant Feliu de Guixols.

Premi Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona pel primer classificat

Beca per a curs de formació.

Premis Llet Nostra als tres primers classificats

  • Visita al Centre del Coneixement i Innovació de la Llet (CCILLET) a Monells (Baix Empordà) amb un recorregut per la granja i el propi Centre que inclou un taller per a entendre tot el procés de producció de la llet i la seva implicació social i mediambiental en el territori.
  • Estada en un allotjament rural en una de les granges de Llet Nostra
  • Tres visites (grups de 25 persones) al CCILLET per a les escoles dels guanyadors.
  • Lots de productes Llet Nostra.

Premis Coca-cola per als tres primers classificats

  • Entrades per a espectacles esportius, musicals i culturals.
  • Lots de productes Coca-cola.

Patrocinadors

ALDI

LLET NOSTRA

BRA

GRUP RULL

COCA-COLA

CSPY

TARRAGONA TURISME

DIEXCA

AB

SP ACTIVA

Redacció

Share
Published by
Redacció

Recent Posts

La Setmana de la Salut de Vila-seca 2024 se centra en l’estil de vida mediterrani

Del 2 a l'11 de maig tindrà lloc la Setmana de la Salut a Vila-seca, organitzada…

3 dies ago

La Diputació de Tarragona aprova la compra de l’antic edifici de la seu de Caixa Tarragona

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de…

3 dies ago

Tarragona i el Síndrome de les Finestres Trencades: Com la Falta d’Autoestima Crida a l’Acció

Tarragona, una ciutat amb un ric patrimoni històric i una ubicació privilegiada al Mediterrani, es…

3 setmanes ago

Las máquinas ya trabajan en los terrenos del proyecto de Lotte Energy Materials

Las máquinas ya están trabajando en la preparación de los terrenos para iniciar en las próximas…

4 setmanes ago

Reus acollirà dues proves dels IV Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Reus serà escenari de dues proves dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, un dels esdeveniments més…

1 mes ago

Finalistes del I Premi de Periodisme Salut i Drets Socials

Un total de 31 treballs periodístics sobre temes de salut i drets socials (dependència,  serveis…

1 mes ago