Nadal a la vora de l’abisme (1-2)

El Nàstic perd de nou, aquesta vegada contra l’Osca, i arriba a l’aturada nadalenca en una situació complicada

Redacció.- Nàstic i Huesca han ofert uns primers minuts intensos amb un alt ritme de joc, intercanvis de possessió de pilota i buscant la porteria rival. Els grana amb accions de Barreiro i Jean Luc i els aragonesos amb remats de cap de Cucho i Sastre.El Nàstic ha tancat l’any amb una derrota al Nou Estadi davant el líder de la categoria. Un gol a la primera part de Chimy Ávila i un a la segona de Jair ha condemnat a la derrota a l’equip de Rodri, que ha tingut ocasions de gol però només ha pogut materialitzar-ne una Maikel Mesa en el temps d’afegit.

Entre el minut 16 i 26 han arribat les ocasions més perilloses del Nàstic. La primera una centrada de corner de Kakabadze que ningú ha pogut rematar a la frontal de la petita; en el 21, una jugada trenada entre Kakabaze i Uche ha acabat als peus de Maikel Mesa, que no ha pogut connectar una bona rematada sobre la porteria de Remiro, i en el 24 Jean Luc ha robat una pilota al mig del camp, l’ha cedit a la dreta a Uche i el nigerià a Maikel Mesa, que ha rematat alt sobre la porteria del Huesca.

En el minut 36 ha arribat el primer gol dels aragonesos. Un potent xut des de la dreta de l’àrea de González l’ha aturat Dimitrievski però la pilota ha quedat morta i l’ha aprofitat Chimy Ávila a la petita. El Huesca encara ha tingut una darrera ocasió abans del descans amb un remat de Cucho, però Dimitrievski ha pogut enviar la pilota a córner.

La segona meitat ha començat amb el Nàstic a l’atac buscant el gol de l’empat. En el primer minut de la represa, ha arribat la primera gran ocasió: centrada de Kakabadze des de la banda dreta, que ha rematat de cap Maikel Mesa des de la frontal de la petita, però el porter Remiro ha pogut rebutjar la pilota. En el minut 58 ha arribat una altra clara ocasió pel Nàstic amb una rematada en pròpia porteria del lateral dret del Huesca, González. La pilota ha impactat al pal i ha marxat a córner.

A partir d’aquí el Huesca ha insistit sobre la porteria del Nàstic intentant ampliar el marcador. En el minut 65, Ferreiro ha fet lluir a Dimitrievski amb un xut des de la frontal de l’àrea gran. El davanter Cucho, que ho ha provat un parell de vegades amb rematades desviades, ha fet una acció individual en el 77, fent lluir novament el porter macedoni.  En el 78, en una jugada embolicada dins l’àrea després del llençament d’un córner, Jair ha aconseguit el 0 a 2.

El gol del Nàstic ha arribat ja en el temps d’afegit amb una acció de Maikel Mesa, però ja no ha quedat temps per aconseguir l’empat.

El Nàstic es manté amb 21 punts a la classificació (amb un partit menys que ha de jugar al camp de l’Osasuna), un per damunt de la zona de descens. La plantilla té ara vacances de Nadal fins el dia 30 de desembre. Tornarà a jugar dissabte 6 de gener a les 18 h, al camp del Rayo Vallecano.